Cum ne afectează tenul poluarea din marile orașe. Noxele, metalele grele și lumina albastră distrug pielea

Ultima actualizare:

    Tenul are cel mai mult de suferit din cauza poluării
Tenul are cel mai mult de suferit din cauza poluării

Poluarea din atmosferă are consecințe directe asupra sănătății pielii noastre. În condițiile în care marile orașe sunt sufocate de mașini, gazele emanate de acestea, îmbinate cu alte tipuri de particule din aer, au un efect negativ, pe care este bine să îl conștientizăm și să încercăm să îl combatem cu ajutorul unei rutine atentă de îngrijire.

Diana Baicu, specialist în industria de frumusețe profesională, ne explică în ce mod ne afectează frumusețea aerul toxic din atmosferă și ce putem face pentru a minimiza efectele sale negative.

“Poluarea ne afectează în mare măsură frumusețea, iar nivelul ei crește pe zi ce trece, mai ales acum, odată cu venirea frigului, când se circulă mult mai mult cu mașina în orașe. Atunci când vorbim despre poluanți, ne putem referi atât la fum, noxele emise de mașini, particule de metalele grele până la lumina albastră emisă de gadgeturi și la care ne expunem zi de zi. Există și poluanți pe care îi ingerăm prin intermediul alimentelor, iar ei acționează în mod diferit asupra noastră. Să nu uităm că pielea este cel mai mare organ al corpului, iar rolul ei este de protecție. Abia apoi vorbim de aspectul estetic. De aceea este foarte important să o îngrijim și să o protejăm ca atare. Atunci când achiziționăm produse cosmetice, este bine să verificăm pe ambalaj că acționează eficient împotriva poluării, dar să ținem cont și de trei alte aspecte”, declară Diana Baicu.

Demachierea nu este suficientă

În condițiile mediului poluant de azi, nu este suficient doar să folosim un lapte demachiant, un tonic sau o spumă de curățare, ci trebuie să apelăm cel puțin de două ori pe săptămână la exfolianți.

Există produse profesionale care exfoliază foarte blând, dar eficient, așa că nu avem de ce să ne temem că am putea sensibiliza mult pielea. Și exfoliem nu doar tenul, ci și gâtul, decolteul, mâinile.

Sunt indicate produsele care conțin alfahidoxiacizi și betahidroxiacizi, deoarece poluanții, cum ar fi praful, pătrund dincolo de bariera cutanată și noi trebuie să curățăm cu atenție porii dacă nu vrem să ajungem la puncte negre sau la acnee.

Ca și lapte demachiant, eficient în acest sens este laptele demachiant hypo-sensibil de la Academie. Acesta îndepărtează eficient machiajul și impuritățile și hidratează pielea.

Este potrivit pentru toate tipurile de ten, inclusiv pentru tenul sensibil.

Atenție să nu distrugem microbiomul pielii

Al doilea pas este să avem grijă ca tot timpul bariera hidrolipidică și microbiomul pielii să fie intacte.

Asta înseamnă că trebuie să aducem un aport de hidratare și că trebuie să folosim produse care conțin prebiotice și probiotice.

Ele au un rol foarte important atunci când vine vorba despre bariera de apărare a pielii. Dacă nu avem bariera lipidică și microbiomul pielii intacte, înseamnă că poluanții pot să pătrundă dincolo de ea și atunci apare stresul oxidativ, care ne afectează nu doar pielea, ci întreg organismul.

Altfel, observăm cum, la nivelul pielii, apare un colorit neuniform, acnee, uscarea excesivă a tenului, pete roșii sau se oxidează lipidele de la suprafața pielii, se înfundă porii și apar comedoanele.

Produse cu vitamine și antioxidanți

Putem să folosim produsele antipoluare atunci când știm că ne expunem unui mediu mai poluat decât de obicei.


    Specialistul în frumusețe, Diana Baicu, ne recomandă cremele cu vitamine
Specialistul în frumusețe, Diana Baicu, ne recomandă cremele cu vitamine

”Sunt adepta concentratelor antipoluante, cum sunt fiole antipoluare Babor. Sunt ideale pentru pielea stresată de factorii de mediu, care are nevoie de protecție. Ingredientele sale active întăresc sistemul natural de apărarel a pielii. Folosite sub formă de cură intensivă de 7 zile, aceste fiole concentrate în ingrediente active probiotice și antioxidanti naturali susțin metabolismul celular, ajută la neutralizarea radicalilor liberi și activeaza sistemul natural de apărare al pielii în timpul expunerii la factorii agresivi de mediu (raze UV, poluare, lumină albastră)”, explică Diana Baicu.

De asemenea, este indicat să folosim produse cu ingrediente reparatoare, adică antioxidanți, precum și vitamine A, C, E, B3. Atenție! Vitamina C trebuie să fie stabilizată și trebuie să fie proaspătă.

”Vă recomand astfel serul Guinot New White cu vitamina C. Aceasta se găsește sub formă de pulbere și o preparăm, mixând-o cu serumul în momentul în care vrem să o folosim. Serul conține peptide și ceramide, esențiale atunci când vorbim despre protecție împotriva poluării. Când o protejăm de poluare, protejăm pielea și de îmbătrânirea prematură. Este un tatament intens cu o durată de 14 zile, ce reduce petele maro, conferă luminozitate si uniformizează tenul”, încheie Baicu.

Citește și: 

Tratamente pentru ten facute acasă: 7 măşti pentru orice buzunar

Soluţii naturale care exfoliază şi albesc tenul

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Angelina Jolie și Zahara Globurile de Aur 2025 profimedia 0951994386 jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
child 7537716 1280 jpg
Cristian și Vlad Popescu Piedone au votat. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
licensed image jpg
Un deliciu: ciorbiţa  de fasole boabe jpeg
Kate Middleton, Prințul William   GettyImages jpg
diagnosticat cu Alzheimer Foto   Shutterstock png
crima romanca italia jpg
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net