Cum ne întărește homeopatia imunitatea în sezonul rece

Ultima actualizare:

    Remediile homeopate sunt plăcute la gust și ușor de administratFoto: Pixabay
Remediile homeopate sunt plăcute la gust și ușor de administratFoto: Pixabay

Sezonul rece își face din ce în ce mai bine simțită prezența. Și nu oricum, ci cu simptome de viroze, atât de cunoscute mai ales printre copii. Tuse, febră, secreții nazale, dureri de cap – toate contribuie la tabloul clasic de viroze și gripe specifice perioadei în care ne aflăm. Întărirea sistemului imunitar este esențială în această perioadă de stres și mai ales de pandemie. Sunt mai multe metode de a ne întări imunitatea, printre acestea numărându-se și homeopatia.

Ce este, de fapt, imunitatea?

Imunitatea reprezintă capacitatea organismului de a se apăra împotriva agenților străini, precum viruși, bacterii, ciuperci și paraziți. Aceasta poate fi naturală, adică activă încă de la naștere, sau dobândită prin memoria noastră imunitară. Imunitatea dobândită se referă la capacitatea organismului de a învăța, de a se adapta și de a-și aminti o amenințare. Prin urmare, atunci când contactăm din nou anumite boli, organismul nostru poate elibera anticorpii adecvați și apărarea potrivită pentru a-l combate.

Cu toate acestea, dacă organismul nu s-a confruntat niciodată cu o boală, această memorie imunitară lipsește, iar organismul poate avea dificultăți în a reacționa rapid și eficient. Un sistem imunitar slăbit te face vulnerabil la aproape orice tip de boală. De aceea este important să susținem și să ajutăm imunitatea naturală.

Această imunitate înnăscută poate neutraliza majoritatea agenților infecțioși și poate fi stimulată printr-o serie de factori, inclusiv un stil de viață bun, o alimentație sănătoasă și exerciții fizice regulate. Iar dacă vrem să acționăm pe termen lung și fără efecte secundare, homeopatia rămâne un tratament sigur recomandat de mulți medici homeopați.

Care sunt simptomele unui sistem imunitar slab?

  • Infecții recurente de lungă durată
  • Slăbiciune, oboseală
  • Tulburări gastrice precum greață, vărsături, diaree
  • Piele și unghii nesănătoase
  • Deteriorarea dezvoltării creșterii

De ce scade imunitatea în sezonul rece?

În cele mai reci luni ale anului, organismul se confruntă cu o dublă amenințare. În primul rând, virușii circulă mai ușor când ne petrecem atât de mult timp în spații închise. În al doilea rând, organismul încetinește puțin ritmul de apărare și scade puterea din cauza stresului, a deficiențelor de vitamine, cauzate în mare parte de expunerea redusă la soare și hrana mai mult procesată.

Sunt mai multe metode pentru a ne întări imunitatea, ideal fiind să acționăm pe mai multe căi simultan: alimentație sănătoasă, bogată în vitamine și minerale, o cură de suplimente alimentare naturale, odihnă, evitarea stresului. Homoepatia este și ea un excelent mijloc de întărire a imunității.

Homeopatia, „armă” împotriva virusurilor

Deoarece tratează individul ca un întreg, oferind în același timp un tratament individualizat, homeopatia este deosebit de eficientă pentru a ajuta pacienții să-și întărească imunitatea naturală.

Fiecare persoană are nevoi specifice și posibile deficiențe.  Abordarea holistică a homeopatiei contribuie la întărirea generală a stării de sănătate a pacientului, în special prin luarea în considerare a necesității de a-și întări de la început apărarea naturală.

Această abordare este posibilă doar pentru că homeopatia include în tratamentul ei o examinare a contextului psihologic, a mediului de viață, a factorilor nocivi din viața fiecărei persoane. Toți acești factori ajută la recomandarea de medicamente homeopate adecvate și personalizate. Prin urmare, simptomele identice la doi indivizi pot fi tratate diferit în funcție de datele personale ale fiecăruia.

Nu există un medicament homeopat specific, menit doar să întărească imunitatea. Medicamentele sunt de fapt utilizate pentru tratarea unor afecțiuni și simptome specifice și, de asemenea, susțin imunitatea împotriva afecțiunilor cu care se luptă. Este întotdeauna recomandat să consultați un medic homeopat, care, la noi în țară, este medic alopat cu supraspecializare în homeopatie.

Ce aduce bun homeopatia?

Spre deosebire de medicamentele alopate, remediul homeopat nu „neutralizează” o infecție , ci întărește sistemul imunitar al organismului pentru a lupta împotriva bolilor sau infecțiilor. Cu alte cuvinte, remediile pot acționa prin întărirea sistemului imunitar, construirea sistemului de apărare și crearea unui mediu în care organismul se poate vindeca singur. Homeopatia urmărește detoxifierea sistemică ce provoacă slăbirea mecanismului de apărare. Prin urmare, ajută la eliminarea toxicității din corp și din organele care joacă un rol vital în mecanismul de apărare imunitar. 

Homeopatia este printre cele mai plăcute tratamente, deoarece pastilele sau lichidele ușor dulci sunt ușor de administrat și consumat. Homeopatia este eficientă în orice problemă asociată cu un sistem imunitar compromis sau cu un răspuns imunitar scăzut. Este bine tolerată de pacienții din toate grupele de vârstă și a fost utilizată de mii de persoane din mai multe țări, fără efecte adverse raportate. Mai mult, poate fi folosită și de grupele de vârstă vulnerabile (copii, femei însărcinate, vârstnici).

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Prințesa Caroline și Pierre Casiraghi cu soția Beatrice Borromeo, doliu în familia Casiraghi de la Monaco   Profimedia jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
1280px Podul de la Cernavodă distrus în 1916 jpg
poligon explozie jpg
ucraina png
Schengen shutterstock 9 jpg
lidl jpg
profi1 jpeg
cna consiliul national al audiovizualului Foto Facebook jpg
masina electrica
image
actualitate.net
image
actualitate.net