Cum să faci o baie detoxifiantă

Ultima actualizare:

    Trebuie să respecţi anumite etape
Trebuie să respecţi anumite etape

Calea naturală prin care organismul nostru elimină toxinele este prin transpiraţie. Sauna este o metodă. Însă cum nu prea mulţi se pot lăuda că au saună acasă, o altă soluţie o reprezintă băile calde. O baie detoxifiantă în adevăratul sens al cuvântului trebuie să respecte anumite etape şi reguli.

Ce poate fi mai plăcut şi mai relaxant decât o baie lungă în cadă?! Uşurează durerile musculare, ajută în caz de răceală şi gripă, facilitează eliminarea toxinelor din organism şi, în acelaşi timp, absorbţia mai bună a mineralelor şi nutrienţilor. Ai nevoie de sare epsom, bicarbonat de sodiu, sare de Himalaya, oţet de mere, un ulei esenţial preferat, ghimbir şi o perie de corp.

Pregăteşte-ţi corpul

Pentru a elimina cât mai repede toxinele, prin piele, aceasta trebuie să fie curăţată de celulele moarte de la suprafaţă, care formează o crustă invizibilă. Foloseşte o perie plăcută la atingere şi periază-ţi fiecare bucăţică de piele, înainte de a intra în apă. Acest masaj îmbunătăţeşte abilitatea sistemului limfatic de a elimina toxinele. Apoi, trebuie să te hidratezi. Bea un pahar cu apă la temperatura camerei înainte de baie. 

Alege momentul potrivit

Întreg procesul îţi ia o oră. Trebuie să te relaxezi, să nu stai cu ochii pe ceas, aşa că alege-ţi un moment în care ştii că nu ai treabă. Poţi să-ţi creezi o atmosferă relaxantă, cu muzică bună şi lumânări parfumate în jurul căzii.

Ce pui în apă

  • Sare epsom. Pentru copii e nevoie de o jumătate de ceaşcă de sare la o cadă de apă standard, pentru adulţi de două ceşti, aflăm de pe wikihow.com. Sarea epsom reface nivelul de magneziu din organism şi combate hipertensiunea. 
  • Bicarbonat de sodiu. Acesta e cunoscut pentru proprietăţile sale antifungice şi puterea de curăţare. Lasă pielea moale şi proaspătă. Se pun 1-2 ceşti.
  • Sare de Himalaya. Un sfert de ceaşcă e suficient. Conţine magneziu (care combate stresul, retenţia de apă, calmează sistemul nervos şi previne îmbătrânirea pielii), potasiu (energizează organismul), calciu (îmbunătăţeşte circulaţia, întăreşte unghiile).
  • Oţet de mere. E bogat în vitamine, minerale şi enzime, curăţă corpul de bacterii şi întăreşte sistemul imunitar. Într-o cadă de apă se pune un sfert de ceaşcă de oţet.
  • Ulei esenţial. Alege, după preferinţe, între o lingură de ulei de mentă, de lavandă, ylang ylang, muşeţel sau eucalipt.

În timpul băii

Baia va dura între 20 şi 40 de minute. Apa trebuie să fie cât suporţi de caldă. Vei observa că începi să transpiri încă din primele minute. E necesar să ai un pahar cu apă aproape şi să bei în primele 20 de minute. Înainte de a ieşi din cadă mai masează-ţi corpul cu un burete uşor abraziv.

După baie

Câteva ore de acum încolo corpul îşi continuă procesul de detoxifiere. E posibil să te simţi puţin ameţit din această cauză. Eşti destul de deshidratat şi trebuie să bei neapărat circa un litru de apă. Aplică un ulei natural (de macadamia, de cocos, de măsline) pentru hidratarea pielii. Nu mânca imediat după baie.

Contraindicaţii

Băile detoxifiante nu sunt recomandate diabeticilor, copiilor foarte mici, femeilor însărcinate sau celor cu hipertensiune.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Alexandru Ciucu, naș de botez pentru Alma și Irina   Instagram (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
microbuz scolar jpeg
horoscop, zodii, stres jpg
nosferatu  jpg
Odihnă, flori, somn jpg
frica jpg
nasterea domnului jpg
index (34) webp
casa din care se auzeau zgomotele jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net