Cum slăbeşti 6 kile în două săptămâni
V-aţi speriat ultima oară când v-aţi suit pe cântar? Nu vă îngrijoraţi, nu sunteţi singurul. Toată lumea se îngraşă de Sărbători. Însă odată reveniţi la serviciu, trebuie să începem să reparăm situaţia. Doctorul Xand van Tulleken, de 38 de ani, care prezintă o emisiune pentru slăbit la BBC, vine în ajutorul „pofticioşilor”.
De ce să transpirăm la sala de forţă sau să alergăm prin zăpadă, când putem scăpa de kilogramele în plus renunţând la alimentele care ne fac mai mult rău decât bine. Într-un interviu acordat Daily Mail, doctorul Xand a spus că regula de bază la început de an trebuie să fie: “Carbohidraţii sunt toxici, e vremea să mâncăm ca Omul Peşterilor”. Dacă ne-am face analizele de sânge acum, ne-am speria cu toţii pentru că nivelul de colesterol rău e crescut, transaminazele hepatice sunt la limită şi glicemia a scăpat de mult de sub control. Din cauza frigului de afară omul simte o nevoie nebună de a se îmbuiba. Doctorul Xand spune că e bine să mâncăm pe săturate, dar să avem grijă la ce băgăm în gură. Iată la ce trebuie să renunţăm pentru a scăpa de şase kilograme în doar 14 zile!
1. Fără fast food
După atâtea preparate din porc şi curcan, după atâta maioneză şi cozonaci, peste 60% din adulţi simt nevoia să mănânce „altceva”. Aşa ajungem cu toţii să mâncăm de la fast food. Chiar dacă produsele ţin de foame pe termen scurt, în timp, efectele se fac simţite pe siluetă pentru că ni se face rapid foame şi ajungem să mâncăm într-o singură zi peste 3.000 de calorii.
2. Fără alcool
Ianuarie trebuie să fie luna în care să ne abţinem de la alcool. Ne odihnim ficatul, îi reglăm funcţiile metabolice, scăpăm de caloriile conţinute de băuturile alcoolice şi ne detoxifiem complet. Pe cât posibil trebuie eliminat complet din dietă, inclusiv atunci când ieşim în oraş cu prietenii. Mai trebuie să renunţăm şi la sucurile acidulate, până la 1 februarie.
3. Fără mezeluri
Pe cât posibil trebuie să mâncăm de trei ori pe zi, la ore fixe, doar preparate uşoare: omletă, brânză de vacă, oaie sau capră şi peşte. Nu trebuie să mâncăm până nu ne mai putem ridica de pe scaun, ci doar atât cât trebuie pentru a ne simţi „în puteri”. Evitaţi mezelurile şi mâncărurile procesate, dulciurile şi încercaţi să mâncaţi într-o zi maximum 1.900 de calorii, nu mai mult.
Scapă de obiceiurile proaste
Statistic, peste 61% din europeni suferă de obezitate. Şi asta pentru că obişnuiesc să consume mai multe calorii decât le este necesar fiind influenţaţi alimentar de magazinul de unde cumpără, anturaj, familie şi slujbă. Cheia slăbirii constă în eliminarea obiceiurilor alimentare proaste (nu mai da banii pe dulciuri doar pentru că ţi-e poftă, nu mânca tot din farfurie, nu comanda ce comandă prietenul tău şi nu bea alcool cât bea amicul tău). În plus, încearcă să reduci cantitatea de zahăr pe care o consumi zilnic pentru a evita probleme metabolice.
Adio, pizza şi bere! E sezonul peştelui!
O pizza normală are lejer peste 1.000 de calorii (n.r. vei comanda o bere sau un suc lângă, plus un desert). Dacă ai mâncat una la prânz, îţi dă peste cap întregul plan. Aşa că trebuie să îţi calculezi dieta de slăbit rapid în felul următor: dimineaţa, un mic-dejun de 300 de calorii, la prânz sunt suficiente 400 de calorii şi cina (n.r. consumată exact la ora 18.00) poate avea 600 de calorii. Dacă menţineţi regimul alimentar zilnic între 1.500 şi 1.900 de calorii, după 14 zile cântarul vă va arăta cu 6 kile mai puţin. Nu e nevoie să mergeţi la sală sau să alergaţi pe frigul ăsta. E suficient să mâncaţi peşte sau preparate din peşte, salate cu ton şi brânză de vaci în fiecare seară, să vă puneţi la somn la ora 22.00 şi să vă treziţi între 7.00 şi 8.00 şi la finele a două săptămâni veţi reveni la silueta mult visată. Nu renunţaţi niciodată la o masă din timpul zilei şi nu săriţi peste micul dejun pentru nimic în lume. După fiecare masă mâncaţi o banană, un măr, o portocală sau o pară.