Cum ţii alergiile la distanţă
Suntem în sezonul alergiilor. Ce poţi face ca să le ţii la distanţă? Află din revista „Click! pentru femei“ câteva remedii naturale care te ajută să eviţi neplăcerile.
Alergenii, substanţele care provoacă reacţiile alergice, pot fi prezenţi atât în mâncare, cât şi în medicamente sau în mediul înconjurător. În momentul în care corpul intră în contact cu aceştia, apar simptome specifice – iritaţii, strănut, ochi înroşiţi, umflături ale feţei. În cazurile grave, se instalează şocul anafilactic, care poate duce la stop cardiac.
Află ce îţi cauzează probleme
Primul pas în lupta cu alergiile este să mergi la doctor. Un set de teste va determina cu exactitate ce anume îţi provoacă simptomele neplăcute, iar în acest fel vei putea limita expunerea la factorii declanşatori.
Coacăzul negru are efect calmant
Preparatele pe bază de frunze de coacăz negru au proprietăţi antialergice şi antiinflamatoare, datorită conţinutului de antociani şi polifenoli. Şi acidul gama linoleic, conţinut de seminţele de coacăz, este bun în calmarea stărilor inflamatorii. Nu prezintă contraindicaţii, iar tratamentul se face cu ajutorul ceaiurilor. Prepară infuzia dintr-o lingură de frunze sau de fructe de coacăz-negru la o cană de apă clocotită.
Ginkgo biloba blochează histamina
Bogat în flavonoide şi antioxidanţi, Ginkgo biloba combate cu succes alergiile. Querticina, o componentă regăsită în plantă, blochează producţia de histamină, substanţa cu rol important în apariţia proceselor alergice. Poţi lua suplimente alimentare cu Ginkgo Biloba, sub formă de comprimate - până la 200 mg de zi. Atenţie însă, planta poate provoca erupţii cutanate la persoanele mai sensibile. Consultă un fitoterapeut înainte de a începe tratamentul.
Terapia cu sare
Studiile au arătat că, dacă te confrunţi cu alergiile de sezon, e bine să-ţi petreci vacanţele pe malul mării sau al lacurilor cu apă sărată, sau să faci o terapie în salină. Când te întorci din concediu, poţi să prelungeşti efectul benefic folosind o lampă din sare de Himalaya.