Docbook este prima aplicație din România de programări online la doctor

Ultima actualizare:

    Medicii infectați sunt internați
Medicii infectați sunt internați

Sănătatea este foarte importantă şi este crucial ca atunci când ai nevoie de un medic să reuşeşti să îl accesezi în cel mai scurt timp. Şi vrei acest lucru fără să stai la cozi interminabile sau să contactezi telefonic spitale şi clinici pentru a te interesa de specialişti şi a face programări. O platformă online poate rezolva această problemă. Se numeşte Docbook şi este prima aplicație din România de programări online la doctor.

Aplicaţia Docbook este utilă pentru pacienţii obişnuiţi să acceseze servicii medicale direct de pe telefon sau calculator. Are o interfaţă prietenoasă şi este uşor de folosit.

Cum poţi să îşi faci programare pe Docbook

Când deschizi aplicaţia deja ai un buton care îţi deschide o listă cu judeţele în care vrei să te programezi. Apoi, după ce ai ales judeţul, se deschide o listă cu toate specialităţile medicale. După ce ai selectat specialitatea se deschide lista cu serviciile disponibile pentru aceasta. Poţi alege să te programezi la o consultaţie sau poţi alege alt serviciu.

După ce ai făcut selecţia se deschide o listă cu medici disponibili la clinicile şi cabinetele înscrise în sistem. La fiecare medic este trecută data de la care este disponibil, clinica unde poate fi găsit, câte locuri sunt libere şi cât costă serviciu de care ai nevoie, ca şi modalitatea de plată. Poate fi vorba despre plata în numerar, card, sau prin asigurare acoperită de Casa de Sănătate, însă în acest caz ai nevoie de o trimitere de la medicul de familie. Aplicaţia îţi mai arată şi o evaluare a medicilor. Astfel că poţi alege şi în funcţie de rating-ul specialistului.

Aplicaţia Docbook te ajută să te programezi la medic foarte repede
Aplicaţia Docbook te ajută să te programezi la medic foarte repede

Momentan, în aplicaţia Docbook, sunt înscrişi peste  5.000 de medici din peste 300 de clinici, în 42 de orașe din România. Deocamdată este vroba despre reţelele private de sănătate. Reprezentanţii companiei care deţin această aplicaţie promit însă că în viitorul apropiat vor fi incluse şi ambulatoriile din spitalele de stat.  

Conform datelor Docbok, pacientul român alocă în medie între 100 și150 de lei pentru analizele de laborator ce pot depista apariția bolilor cu incidențe mari în România (de exemplu, posibilele tumori în organism).

"Suntem impresionați și bucuroșui că, de la începutul anului până în luna septembrie, am reușit să facilităm accesul la pachetele analize cu scop preventiv pentru 20.061 de români, adică în medie peste 2.200 pe lună", a declarat pentru Click! Cristian Barbu, fondatorul Docbook .

Tot în materie de aplicaţii, o altă platformă te ajută să obţii informaţii medicale. Se numeşte Doxtar este o platformă unde pacienții pot găsi medici pe diferite categorii (oncologie, neurologie etc) și unde pot cere o a doua opinie.

Citeşte şi: 

Totul despre aplicația care a îmbătrânit vedetele pe Instagram

Stai prea mult pe telefon? Aplicația asta te anunţă din timp când rămâi fără baterie

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Alexandru Ciucu, naș de botez pentru Alma și Irina   Instagram (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
nasterea domnului jpg
index (34) webp
casa din care se auzeau zgomotele jpg
Insomnie jpg
targ craciun sibiu 2 jpg
shutterstock 1940409940 jpg
pufuleti jpeg
calcule calculator bani salariu pensie rate bancare datorie
image
actualitate.net
image
actualitate.net