Drojdia de bere, bună pentru inimă
Cine ar fi crezut că drojdia de bere pe care o foloseşte bunica la cozonaci este un remediu natural de neegalat în cazul mai multor afecţiuni? Citeşte mai multe despre beneficiile drojdiei în revista „Click! Sănătate” de august!
Drojdia de bere e considerată un adevărat medicament pentru că acoperă carenţele de vitamine D, E şi cele din complexul B, de potasiu, fier, calciu, magneziu şi fosfor, minerale care sunt esenţiale în menţinerea sănătăţii. Mai conţine substanţe active, adică zaharuri, gluten şi peptide, săruri minerale ori protide cu aminoacizi.
O poţi consuma în amestec cu sucuri de fructe ori de legume, dar şi cu miere. Poţi pune în jumătate de litru de suc de morcovi proaspăt două linguriţe de drojdie uscată, amesteci bine şi dai la rece. Bei pe parcursul unei zile, în 3 reprize. O cură cu drojdie de bere nu trebuie să dureze mai mult de 30 de zile!
Previne bolile cardiovasculare
Dacă suferi de boli de inimă, consumul periodic de drojdie de bere îţi poate fi de mare ajutor. Poţi lua zilnic 3 linguriţe de drojdie de bere uscată, pe stomacul gol, dimineaţa, la prânz şi seara, timp de 21 de zile. Astfel va scădea nivelul colesterolului „rău“ , unul din factorii implicaţi în apariţia bolilor de inimă.
Cura cu drojdie ajută şi la combaterea hipertensiunii arteriale ori la reglarea tulburărilor de coagulare a sângelui. În cazul în care suferi de anemie şi de probleme de asimilare a magneziului ori a calciului, poţi urma o cură de 21 de zile cu 3 linguri de drojdie de bere pe zi, înaintea meselor principale.
Stimulează imunitatea
Dacă eşti răcit ori suferi de vreo boală infecţioasă, te poţi baza pe mineralele şi vitaminele din drojdia de bere, care contribuie la întărirea imunităţii şi la scurtarea perioadei de convalescenţă. Tratamentul se ţine pe o perioadă de 3 săptămâni, cu câte 3 linguriţe de drojdie luate zilnic. Un tratament similar poate contribui la ţinerea sub control a hepatitelor virale A, B şi C.