Efectele miraculoase ale amestecului de miere şi scorţişoară
Mierea şi scorţişoara, două ingrediente simple, dar extrem de sănătoase, care se găsesc în orice bucătărie, pot face minuni atunci când sunt consumate împreună. Ambele au proprietăţi antibacteriene, antibiotice, antiinfecţioase, cu acţiune de la tubul digestiv, căile respiratorii, până la nivelul pielii.
Adaugă într-un borcan cu miere câteva linguri de scorţişoară şi obţii nu doar un desert delicios, ci şi un medicament naturist deosebit de puternic. Consumat dimineaţa, 1-2 linguriţe, într-o cură de 30 de zile, vei observa efecte remarcabile asupra organismului.
- Previne îmbătrânirea prematură. Ambele ingrediente ale amestecului sunt bogate în antioxidanţi, care au rolul de a neutraliza radicalii liberi responsabili de îmbătrânirea celulelor.
- De ajutor în infecţiile respiratorii. Când eşti răcit, te doare gâtul, tuşeşti, sau au apărut complicaţii de genul infecţiilor respiratorii (bronşite, amigdalite, laringite), consumă zilnic miere cu scorţişoară. Amestecul e un antibiotic natural puternic, un antifungic şi antiinflamator.
- Previne bolile cardiovasculare. Scorţişoara scade colesterolul rău din organism şi creşte nivelul celui bun, previne formarea cheagurilor şi scade riscul de ateroscleroză, în timp ce mierea dilată pereţii arterelor şi îmbunătăţeşte circulaţia sângelui.
- Prieten cu silueta. Mierea conţine calorii şi nu putem spune că slăbeşti dacă o consumi. Totuşi, decât să mănânci alte dulciuri pe bază de zahăr rafinat, care cresc brusc glicemia, mai bine alegi acest desert cu miere şi scorţişoară, ale cărui zaharuri sunt mai lent absorbite. Scorţişoara scade glicemia, reduce nivelul zahărului din sânge, converteşte glucoza în energie, nu în depuneri de grăsime şi accelerează metabolismul. Potrivit brightside.me, e indicat să bei un pahar cu apă amestecată cu o linguriţă de miere şi o jumătate de linguriţă de scorţişoară cu 30 de minute înainte de micul dejun şi de cină, deoarece scorţişoara inhibă apetitul.
- Stimulează imunitatea. Mierea este bogată în vitamine, minerale şi enzime uşor asimilabile de către organism, fiind considerată un adevărat medicament universal. Stimulează imunitatea şi oferă energie. Scorţişoara e considerată un antibiotic natural puternic împotriva unor tulpini de bacterii rezistente la antibioticele clasice, de sinteză. Are proprietăţi antimicrobiene, antiinflamatoare şi, în plus, e şi ea un antioxidant puternic, care stimulează imunitatea.
- Îmbunătăţeşte digestia, elimină toxinele. Acest “desert” este ideal persoanelor care ţin o cură de detoxifiere, deoarece accelerează metabolismul şi ajută organismul să elimine mai repede toxinele. De asemenea, este un veritabil pansament gastric.
Se poate folosi şi în cosmetică
Poate fi o mască ideală pentru tenul gras, afectat de acnee. Amestecă două linguriţe de miere cu o jumătate de linguriţă de scorţişoară şi aplică pe faţă. Scorţişoara arde rădăcina coşului, iar mierea hidratează pielea. O aspirină adăugată în acest amestec îl face mai eficient în combaterea acneei.