Loboda, planta care te ajută în digestie

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

O altă vedetă a sezonului, loboda ne ajută la curăţarea sângelui şi alimentarea organismului cu vitamine şi minerale. Pigmentul său roşu intens atestă prezenţa unor antioxidanţi puternici, care ajută la regenerarea organismului şi creşterea rezistenţei în faţa bolilor. Aşadar, profitaţi şi de această verdeaţă!

Stimulează digestia

Loboda este bună pentru stimularea digestiei datorită nivelurilor de fibre alimentare şi alte minerale pe care le conţine şi care optimizează procesele digestive. Consumând-o, poţi reduce şansele de constipaţie, precum şi problemele gastrointestinale mai grave: ulcerele gastrice sau cancerul de colon.

Ajută la funcţionarea corectă a rinichilor 

S-a dovedit ştiinţific faptul că loboda are un efect laxativ şi diuretic uşor, ceea ce înseamnă că stimulează urinarea. Acest lucru ajută la purificarea rinichilor şi elimină rapid toxinele, excesul de săruri, apă sau chiar grăsime din organism. Prin urinarea frecventă, te poţi asigura de faptul că rinichii funcţionează corect. 

simeon stalpnicul png

Îmbunătăţeşte metabolismul

Proteinele, mineralele şi vitaminele pe care le conţine loboda ajută la reglarea hormonală, necesară pentru menţinerea corectă a funcţionării întregului organism. Nivelurile ridicate de fier şi calciu stimulează crearea celulelor roşii în sânge, ajutând circulaţia, precum şi oxigenarea ţesuturilor şi organelor, crescând astfel nivelul metabolismului.

Previne cancerul

Loboda conţine anumiţi compuşi antioxidanţi care pot preveni cancerul şi pot neutraliza radicalii liberi care cauzează stresul oxidativ la organele şi celulele corpului. Nivelurile ridicate de anociani şi carotenoide din această plantă ajută la reducerea semnelor de îmbătrânire prematură, la menţinerea sănătăţii ochilor şi chiar la prevenirea unor mutaţii celulare care pot cauza pe termen lung anumite tipuri de cancere, conform www.csid.ro.

Întăreşte sistemul imunitar

Loboda are aproape de două ori mai multă cantitate de vitamina C decât o lămâie sau un kiwi, ceea ce face ca sistemul imunitar să primească un “impuls”, stimulând celulele albe din sânge şi producând o regenerare celulară şi vindecare a organismului mai rapide.

Alegeri prezidențiale 2024

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Prințul William la Centerpoints Awards, Profimedia (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
brad de craciun jpeg
alimentatie sanatoasa jpeg
Calendar 5 decembrie: 2017   Regele Mihai I, ultimul suveran al României, a murit în Elveția, la vârsta de 96 de ani jpeg
sardinia, italia   freepik jpg
depozite bancare jpg
reginele romaniei jpg
Târgul de Crăciun Timișoara 2023
bridge 7770337 1280 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net