Medicina tradițională chineză ne învață : Trei exerciții numite ”Poarta de aur spre fericire”

Ultima actualizare:

    Cele trei exerciții chinezești țin departe de noi bolile grave Sursa foto:sentimente.ro
Cele trei exerciții chinezești țin departe de noi bolile grave Sursa foto:sentimente.ro

În legătură cu starea noastră de sănătate, medicina tradițională chineză pune accentul pe energie. În opinia specialiştilor chinezi, lipsa de energie sau excesul acesteia în organism reprezintă cauza esenţială a bolilor.

În această privinţă, înţelepţii chinezi susţin că, pentru a ne conserva echilibrul interior, trebuie să practicăm câteva exerciţii foarte importante numite „poarta de aur spre fericire”. Iată cele mai importante exerciţii:

La trecerea dintre anotimpuri, o alimentaţie specială

La trecerea dintre anotimpuri şi în perioadele marcate de stres, specialiştii chinezi ne recomandă să optăm pentru o dietă specială. În astfel de situaţii, organismul şi creierul sunt supraîncălzite de starea de încordare ( şi atunci apare excesul de energie Yang). De aceea, pentru a readuce calmul în organism şi în creier), trebuie să consumăm alimente cu energie Yin. Concret, trebuie să ne hrănim cu multe fructe şi legume crude, cu lapte şi brânzeturi din soia şi cu cereale integrale. În același timp,  în  momentele de încordare, specialiştii chinezi ne recomandă să nu consumăm nici un sortiment de carne.

Surâsul interior-o metodă pentru o relaxare perpetuă

Specialiștii chinezi consideră că bucuria şi seninătatea sunt emoţii specifice inimii. Atunci când aceste sentimente lipsesc trebuie să le provocăm. Problema aceasta delicată poate fi rezolvată cu ajutorul surâsului interior, iar eficienţa acestui exerciţiu a fost testată în timp. Concret, dimineaţa sau când timpul ne permite, este bine să zâmbim, dar nu în oglindă, ci în ...interior. Trebuie să facem exerciții de imaginație și să ne vizualizăm organele vitale: inima, plămânii, rinichii şi să le adresăm numai gânduri bune, de recunoştinţă şi de sănătate; de asemenea, acestor organe vitale trebuie să le adresăm un zâmbet, aşa cum procedăm cu o persoană pe care o iubim.  În acest mod ne împrietenim cu noi înşine, susţin înţelepţii chinezi, iar prin acest dialog dintre corp şi spirit avem acces la uriaşa energie pe care ne-a dăruit-o natura, iar noi trebuie să învăţăm, cât mai des, s-o folosim. 

Există șase sunete terapeutice prin care ne curăţăm organismul

Pentru a fi mereu în formă şi pentru a trăi mai mult, medicina chineză ne recomandă să practicăm, deseori, cele şase sunete cu efecte terapeutice. Cercetările susţinute au demonstrat că unele unde sonore contribuie la relaxare, iar altele stimulează funcţiile organismului. În acelaşi timp, cele şase sunete terapeutice  reprezintă o tehnologie la îndemâna noastră, pe cât de simplă, pe atât de eficientă şi menţin starea de sănătate a organelor interne. Terapia constă în pronunţarea fiecărui sunet de şase ori, în momentul când  respirăm şi să vizualizăm organul pe care vrem

să-l stimulăm:

Pentru ficat tribuie să spunem:   „şu”;

Pentru inimă: „ha”;

Pentru stomac: „hu”;

Pentru plămâni: „şeu”;

Pentru rinichi: „ fu”;

Pentru vezica biliară: „shii

Alegeri prezidențiale 2024

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Prințul William la Centerpoints Awards, Profimedia (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
brad de craciun jpeg
alimentatie sanatoasa jpeg
Calendar 5 decembrie: 2017   Regele Mihai I, ultimul suveran al României, a murit în Elveția, la vârsta de 96 de ani jpeg
sardinia, italia   freepik jpg
depozite bancare jpg
reginele romaniei jpg
Târgul de Crăciun Timișoara 2023
bridge 7770337 1280 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net