Noi concluzii referitoare la efectul pudrei de cacao care protejează memoria
Despre flavonoizi, compuşi chimici prezenţi în plante şi alimente care apără organismul de substanţele nocive, nutriţioniştii americani au numai cuvinte de laudă.
Mai ales în perioadele cu restricții alimentare, cum este cazul persoanelor trebuie să respecte o anumită dietă sau care postesc, flavonoidele consumate din alimente vegetale, precum merele, ceaiul, ciocolata și băuturile bogate în cacao ne protejează sănătatea şi previn apariţia bolilor, susţin cercetătorii.
Concluziile specialiștilor: ce efecte au băuturile bogate în flavonoizi din cacao asupra memoriei
Despre efectul băuturilor care conțin flavonoizi, o echipă de specialişti de la Centrul Medical Columbia a solicitat unui grup de voluntari, cu vârste cuprinse între 50 şi 69 de ani, să consume zilnic, timp de trei luni, o băutură specială cu o concentraţie mare de flavonoizi din cacao. În acelaşi timp, un alt grup de participanţi la studiu a primit o băutură săracă în flavonoizi din cacao. Cercetătorii au constatat că primul grup de voluntari, care au consumat băutura bogată în flavonoizi din cacao, a obţinut rezultate foarte bune la testele de memorie. Mai mult, în cazul acestor voluntari, fluxul lor sanguin a fost mai mare în zona creierului, responsabilă cu pierderea memoriei, specifică înaintării în vârstă, în comparaţie cu al doilea grup, care a consumat băutura săracă în flavonoizi de cacao.