Opinia specialiștilor despre consumul băuturilor fierbinți
Este un lucru dovedit că, una dintre băuturile preferate de consumatori, pe mapamond, este cafeaua. În urma unor vaste cercetări la nivel internațional, referitoare la consumul moderat de cafea, un raport al Organizației Mondiale a Sănătății precizează că un consum moderat, de 3-4 ceşti de cafea pe zi, influenţează în mod pozitiv starea de bine: fizică, mentală şi socială.
Cafeaua era clasificată în categoria băuturilor ”posibil cancerigenă”
Multă vreme, consumatorii de cafea trăiau, totuși, cu emoții, deoarece cafeaua era clasificată în categoria băuturilor ”posibil cancerigenă”. Cu ocazia unei întâlniri a reprezentanților Agenției Internaționale de Cercetare a Cancerului, cafeaua nu mai face parte din categoria băuturilor ”posibil cancerigene”. Totodată, Agenția respectivă trage un semnal de alarmă în privința băuturilor consumate la temperaturi mai mari de 65 grade Celsius, deoarece aceste lichide, când sunt consumate foarte fierbinți, pot vătăma celulele esofagului, stimulând astfel dezvoltarea cancerului de esofag în viitor.