Oțetul de mere, un remediu sigur pentru durerile de cap
Este un lucru dovedit: în țara noastră efectele climei ne iau prin surprindere în ultimii ani! Frigul, dar și temperaturile foarte ridicate se instalează brusc, iar organismul nostru nu are timpul necesar să se adapteze la aceste schimbări.
”Totdeauna, frigul și căldura excesivă sunt factori agravanți pentru numeroase afecţiuni. De aceea, în astfel de situații, cardiacii, hipertensivii, suferinzii de varice sau de hemoroizi se confruntă cu o acutizare a simptomelor care-i sâcâie tot anul”, precizează Eugen Giurgiu, doctor în biochimie, cu competențe în fitoterapie și nutriție în studiul: ”Remediile naturiste ne îmbunătăţesc starea de sănătate”.
Inhalațiile cu oțet de mere, un remediu bun pentru migrene
Dacă petreceţi multă vreme la plaje, când soarele este foarte puternic, dacă trebuie să petreceţi ore în şir afară, când temperaturile depăşesc 30 grade Celsius sau dacă munciţi ore în şir fără nici o pauză, durerile de cap devin insuportabile. Totodată, după insolaţii, persoanele care s-au confruntat cu un episod de acest fel, devin mai sensibile când vin în contact cu căldura. Dintre remediile eficiente, care liniştesc migrenele insuportabile, medicina convenţională recomandă inhalaţiile cu oţet de mere:
Cum se administrează acest leac
Puneţi să fiarbă trei litri de apă într-o cratiță în care adăugaţi o ceaşcă cu 100 ml de oţet de mere. Când licoarea dă în clocot, trebuie să vă acoperiţi capul cu un prosop, încât aburii să nu se risipească în încăpere, fără folos. Inhalaţi aburii rezultaţi din acest amestec, cel puţin zece minute. La scurt timp, veţi constata că inhalaţia şi-a făcut datoria şi migrena a dispărut.
Să nu ocoliți acest leac eficient !
Acest remediu este ieftin şi eficient, încât nu trebuie să apelați la ajutorul analgezicelor care au efecte nedorite și pentru stomac, și pentru ficat.