Plantele vindecătoare ale lunii mai

Ultima actualizare:

Generozitatea naturii este nepreţuită pentru că în fiecare lună ne oferă din prea plinul ei.

Iată ce specii de plante medicinale ne ajută să ne menţinem sănătoşi în această perioadă a anului. 

Salcâmul

Salcâmul ne dă florile pe care trebuie să le uscăm la soare sau la umbră, în camere bine aerisite. Florile de salcâm sunt un adevărat pansament în gastritele hiperacide, dar şi un antidepresiv. Efectul uşor sedativ linişteşte stările de nervozitate şi iritabilitate, fiind un calmant foarte bun pentru persoanele stresate sau care suferă de migrene. Pregătiţi o infuzie dintr-o lingură de flori la o cană cu apă şi beţi 2-3 căni pe zi.

Mușețelul

Muşeţelul e o plantă ierboasă de câmpie, care se găseşte în locuri însorite şi se recoltează din aprilie – mai, până în august. Florile culese aşezaţi-le în strat subţire pe o hârtie şi lăsaţi-le la uscat într-o cameră bine aerisită. Muşeţelul are proprietăţi antiinflamatorii, antiseptice, analgezice, antispastice, antialergice, sudorifice, emoliente, anestezice locale şi cicatrizante. Infuzia pentru uz intern se face dintr-o lingură de flori la o cană de apă sau într-o concentraţie mai mare, de 2-3 linguri de flori la cană, pentru gargară.

Teiul

Teiul, intens parfumat, are şi puteri vindecătoare. Florile sunt recomandate în caz de bronşită şi gastrită, atunci când nu poţi să dormi, eşti stresat, agitat şi te doare capul. Ceaiul de tei este sedativ şi te ajută să treci cu brio peste cele mai tensionante momente. Adaugă 20 g de flori la un litru de apă fierbinte şi bea câte o cană înainte să mergi la culcare. Inflamaţiile gingiei şi ale mucoasei bucale pot fi şi ele ameliorate cu o infuzie de tei folosită sub formă de gargară. Pune la fiert patru linguri cu flori de tei la 250 ml apă şi adaugă o jumătate de linguriţă cu bicarbonat.

Socul

Socul e un arbust de talie mare, prezent atât în zonele de câmpie, cât şi în cele montane. Se recoltează florile, care au proprietăţi sudorifice şi diuretice. E indicat să le culegeţi la începutul înfloririi (când 75% din flori sunt înflorite). Apoi, puneţi-le la uscat în soare puternic. Deoarece produce transpiraţie puternică, se foloseşte la combaterea gripei. Faceţi o infuzie dintr-o lingură de flori la o cană de apă şi beţi nu mai mult de 2-3 căni pe zi.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Prințesa Caroline și Pierre Casiraghi cu soția Beatrice Borromeo, doliu în familia Casiraghi de la Monaco   Profimedia jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
poligon explozie jpg
ucraina png
Schengen shutterstock 9 jpg
lidl jpg
profi1 jpeg
cna consiliul national al audiovizualului Foto Facebook jpg
masina electrica
padure tropicala jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net