Remedii contra arsurilor la stomac
Ultima actualizare:
Arsurile la stomac, numite în termeni medicali pirozis, se manifestă printr-o durere localizată la nivelul abdomenului. Conţinutul acid înaintează spre esofag, cauzând senzaţia de arsură în piept. Află din noul număr al revistei „Click! pentru femei“ care sunt cele mai bune remedii pentru a le alunga!
- Păpădia îmbunătăţeşte digestia. Planta creşte producţia de bilă şi stimulează secreţiile gastrice, îmbunătăţind digestia. Infuzia se prepară din 2 linguriţe de plantă uscată la o cană cu apă. Se beau 3 căni pe zi, după masă.
- Gălbenelele, rol antiinflamator. Gălbenelele sunt recomandate în tratarea ulcerului stomacal şi duodenal. Planta are efect calmant şi antiinflamator, asemenea muşeţelului. Infuzia se prepară din 2 linguriţe de flori peste care se toarnă 2 ceşti cu apă clocotită. Se beau 2 căni pe zi, de preferinţă pe stomacul gol.
- Sucul de cartofi, bun pentru stomac. Sucul proaspăt de cartofi este benefic în afecţiunile digestive: combate aciditatea gastrică, cicatrizează şi calmează mucoasa digestivă. Se stoarce un cartof crud şi se bea zeama. Pe parcursul unei luni, se beau în fiecare zi câte 2 pahare cu suc de cartofi ca atare sau în amestec cu suc de morcovi, cu miere sau cu suc de lămâie. Este un remediu bun pentru ulcer, dar şi un pansament gastric.
- Busuiocul, bun tonic digestiv. Busuiocul nu e bun doar în sosuri, dar este şi un excelent tonic digestiv, folosit în stare proaspătă sau uscată pentru a combate arsurile la stomac. Infuzia se prepară dintr-o lingură de frunze uscate la o cană cu apă clocotită. Se bea câte o cană, după mesele principale. Ceaiul de busuioc nu este indicat în timpul sarcinii.
- Chimenul ajută digestia. Chimenul ajută digestia, alungă durerile şi arsurile stomacale. Ceaiul se prepară dintr-o linguriţă de seminţe la o cană cu apă clocotită. Se lasă la infuzat 10 minute. Se beau 3 căni pe zi, după masă.