Remedii cu cătină pentru imunitate

Ultima actualizare:

Denumită şi ginsengul românesc, cătina are multe beneficii pentru sănătate. Citeşte în numărul de octombrie al revistei „Clik! Sănătate” cum ajută remediile cu cătină la susţinerea imunităţii.

Bobiţele mici, galben-portocalii şi acrişoare conţin de zece ori mai multă vitamina C decât citricele. În tratatul clasic de medicină tibetană „Rgyud Bzi“, se recomandă consumul de fructe de cătină pentru cei care erau nevoiţi să ajungă la mari înălţimi. Trecerea de la vară la toamnă, când apar răceala şi gripa, poate fi mai uşoară cu remediile din cătină. Bogate în vitaminele A, B1, C şi E, ele cresc imunitatea în faţa bolilor, alungă oboseala şi stimulează pofta de mâncare.

Siropuri

Zdrobeşte cătină cât încape în 3 ceşti şi pune peste ea o ceaşcă de miere. Amestecă şi păstrează la frigider. Iei din sirop, în fiecare zi, câte 5 linguriţe, pe nemâncate. Urmează tratamentul o lună pentru a evita răcelile în sezonul rece. Dublează cantitatea de sirop, dacă eşti la debutul bolii.

Macerat

Dacă medicul ţi-a prescris un tratament pentru anemie, poţi urma în paralel unul cu macerat de cătină: stoarce boabele de cătină (poţi folosi un storcător de roşii) şi amestecă-le cu miere (părţi egale). Lasă la macerat la rece o zi, apoi ia dimineaţa câte 2-3 linguri pe stomacul gol. Mai poţi încerca şi următorul remediu: acoperă 1-2 linguriţe de fructe de cătină zdrobite cu 250 ml de apă rece. Lasă-le 10 ore, apoi strecoară şi bea lichidul de-a lungul unei zile, înainte de a mânca.

Suc

Considerată polivitamină naturală, cătina este indicată şi persoanelor care sunt în convalescenţă. Pentru copiii peste 7 ani sau pentru femeile care vor un sistem imunitar consolidat, se recomandă un suc de cătină preparat astfel: stoarce boabele de cătină şi amestecă sucul obţinut cu puţină miere. Lasă o zi deoparte şi bea câte o ceşcuţă, dimineaţa, pe stomacul gol.

Ceai

În recuperarea după diverse boli, convalescenţilor li se recomandă o cură cu ceai de cătină pentru revigorare şi remineralizare. Fierbe din 3 linguri de boabe de cătină, 20 de minute, în 300 ml de apă. Filtrează ceaiul şi lasă să se răcească. Sunt indicate câte 2-3 căni pe zi, timp de 3 săptămâni.

Alegeri prezidențiale 2024

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Prințul William la Centerpoints Awards, Profimedia (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
depozite bancare jpg
reginele romaniei jpg
Târgul de Crăciun Timișoara 2023
TOP 10 destinații din Europa în 2016 jpeg
klaus iohannis pe tron jpg
Kate Middleton Foto Profimedia (13) jpg
patriarhul daniel bor biserica ortodoxa romana
https   www cancan ro wp content uploads 2024 12 test 1200x686 webp
image
actualitate.net
image
actualitate.net