Renunță la aceste obiceiuri și vei arăta cu 12 ani mai tânăr
Un stil de viață nesănătos, dezordonat și haotic, te poate face să arăți cu 12 ani mai bătrân de cât ești. Specialiștii au ajuns la această concluzie după ce au studiat în detaliu efectele abuzului de tutun și alcool. În categoria factorilor responsabili de îmbătrânirea prematură intră și alimentația bogată în zahăr, prăjelile și alte grăsimi hidrogenate periculoase.
Fumatul
Fumatul este responsabil pentru apariția pungilor de sub ochi și pentru formarea ridurilor în jurul gurii. Mai mult decât atât, tenul devine tern. Fumatul reduce nivelul oxigenului din organism și inhibă circulația sângelui, lucruri care provoacă îmbătrânirea pielii mult mai repede. În plus, tutunul eliberează în organism toxine și radicali liberi, ce afectează producția de colagen și descompun proteinele din piele. Aceste consecințe ale fumatului, pot fi remediate printr-o alimentație sănătoasă, un program regulat de odihnă și consumul de lichide. Evită băuturile carbogazoase. În schimb, poți consuma câtă apă dorești. Deoarece ajută la eliminarea toxinelor din organism și menține tenul hidratat.
Alcoolul
Abuzul de alcool afectează ficatul, organul responsabil cu eliminarea toxinelor din corp. Când toxinele se acumulează în organism, pielea suferă și te poți trezi cu multe riduri și acnee.
Nopțile albe
Când pierzi nopțile și dormi prea puțin, pielea capătă un aspect pământiu și ochii devin unflați. Explicația este simplă. Când organismul se simte suprasolicitat, eliberează mai mult cortizol, un hormon produs de glendele suprarenale, cunoscut și sub numele de ”hormonul stresului”. Acest hormon distruge colagenul, proteina care menține elasticitatea pielii și aspectul ei catifelat.
Depresia
Aceasta este considerată boala secoluli. Ea provoacă accelerarea procesului de îmbătrânire la nivel celular. În plus, atunci când devii depresiv, creierul secreta mai puțină serotonină, un neurotransmițător care reglează somnul și buna dispoziție.
Alimentația nesănătoasă
Consumul de zahăr este și el un factor nociv pentru piele. Zahărul alb rafinat sau zaharoza se descompune în organism, prin metabolizare, sub formă de glucoză sau fructoză, ce atacă proteinele care mențin elasticitatea și fermitatea pielii.
Regimul lipsit de proteine animale
Produsele de origine animală conțin aminoacizi de calitate, în formula completă, ce nu se găsesc în produsele vegetale. Dermatologii recomandă să eviți un regim exclusiv vegetarian și să consumi măcare lactate și ouă.