Salata la pungă, sursă de Salmonella şi E.coli
Salatele etichetate ca „gata de consum“ sunt foarte periculoase pentru sănătate, crescând riscul de infectare cu Salmonella și E. Coli, arată datele unui studiu recent.
Cercetarea arată că salatele cu frunze verzi și spanac sunt supuse unei colonizări cu bacterii, ce pot duce la intoxicație alimentară, cel mai frecvent cu Salmonella, E. coli și Listeria. În 2014, salatele la pungă, contaminate cu Salmonella, au infectat mai mult de 100 de persoane în SUA, dintre care un sfert au fost spitalizate.
În luna februarie 2016, mai mult de 50 de persoane din Victoria, Australia au dezvoltat salmoneloză după ce au mânâncat salată ambalată, în timp ce în luna iulie 2016, 161 de persoane s-au îmbolnăvit și doi au murit în Marea Britanie, dupa ce au consumat salată mixtă.
Bacteriile, foarte rezistente
Dr. Primrose Freestone, care a condus studiul realizat la Universitatea Leicester, Marea Britanie, a declarat că: „frunzele de salată sunt tăiate în timpul recoltării și în sucul lăsat de ele crește Salmonella, chiar și atunci când este ținută la frigider. Pentru că bacteria se atașează de frunze, nici printr-o spălare viguroasă nu pot fi eliminată“.
Află cum se produce contaminarea pe clickpentrufemei.ro
Pot infecțiile bacteriene să favorizeze apariția cancerului?Acestea sunt obiceiurile care îți slăbesc sistemul imunitar!