Scapă de stres cu legume la cină

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

S-a demonstrat ştiinţific: nivelul de stres scade cu cât includem în alimentaţia zilnică mai multe verdeţuri şi legume. Legumele sunt bogate în vitamine şi minerale, dar şi-n oxidanţi care stimulează producţia de serotonină şi dopamină în creier.

Aceşti doi hormoni sunt responsabili cu starea de spirit şi sunt cei mai puternici inamici ai stresului şi ai depresiilor. Cercetătorii de la Universitatea din California au observat că femeile sunt mai expuse decât bărbaţii la dezechilibre emoţionale şi stres. Se recomandă 5-7 porţii de legume pe zi şi nivelul de stres va scădea cu peste 12% în fiecare zi. Rezultate pozitive au fost remarcate şi la 60.000 de australieni cu vârste de peste 40 de ani care au participat la studiu în intervalul 2010 şi 2015. Aceştia au mâncat timp de cinci ani legume fierte la fiecare cină.

Alegeri prezidențiale 2024

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Prințul William la Centerpoints Awards, Profimedia (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Alimente care devin toxice la frigider  Sursa foto shutterstock 1976067755 jpg
brad de craciun jpeg
alimentatie sanatoasa jpeg
Calendar 5 decembrie: 2017   Regele Mihai I, ultimul suveran al României, a murit în Elveția, la vârsta de 96 de ani jpeg
sardinia, italia   freepik jpg
depozite bancare jpg
reginele romaniei jpg
Târgul de Crăciun Timișoara 2023
image
actualitate.net
image
actualitate.net