Scapă de stres cu legume la cină
S-a demonstrat ştiinţific: nivelul de stres scade cu cât includem în alimentaţia zilnică mai multe verdeţuri şi legume. Legumele sunt bogate în vitamine şi minerale, dar şi-n oxidanţi care stimulează producţia de serotonină şi dopamină în creier.
Aceşti doi hormoni sunt responsabili cu starea de spirit şi sunt cei mai puternici inamici ai stresului şi ai depresiilor. Cercetătorii de la Universitatea din California au observat că femeile sunt mai expuse decât bărbaţii la dezechilibre emoţionale şi stres. Se recomandă 5-7 porţii de legume pe zi şi nivelul de stres va scădea cu peste 12% în fiecare zi. Rezultate pozitive au fost remarcate şi la 60.000 de australieni cu vârste de peste 40 de ani care au participat la studiu în intervalul 2010 şi 2015. Aceştia au mâncat timp de cinci ani legume fierte la fiecare cină.