Sfaturile specialiștilor: cum alegem vasele de gătit
Când achiziționăm oale pentru gătit trebuie să luăm în considerare, în primul rând, calitatea materialului din care sunt făcute. Optează pentru vase din fontă și oțel în locul celor din aluminiu.
Sunt o mulțime de vase disponibile în comerț, de forme și calitate diferite. Nu toate sunt însă și alegeri bune, dacă e să luăm în considerare ultimele studii. Oalele din aluminiu, de exemplu, produc în timp tulburări hormonale. Alte studii au scos la iveală că aluminiul ar putea fi implicat și în apariția bolii Alzheimer.
Fonta, material durabil și fără riscuri
Oalele de fontă sunt ideale pentru gătit, pentru că nu intoxică mâncarea cu chimicale. În plus, aceasta nu se lipește de fundul vasului. Dacă sunt păstrate cu grijă, aceste vase pot fi utilizate mult peste 10 ani, deoarece sunt foarte rezistente. Mai mult, rețin căldura și, în timp, dezvoltă o suprafață non-aderentă, mai eficientă chiar decât teflonul.
Descoperă pe clicksanatate.ro care sunt cele mai bune vase de gătit