Spală-te pe faţă cu făină de năut
Tenul, indiferent de tipul său, necesită o îngrijire atentă. Cu atât mai mult cu cât este şi acneic, el are nevoie de tratamente adecvate. Specialistul Click! în medicină tradiţională indiană, dr. Ovidiu Chiş, ne spune cum să avem grijă zilnic de faţa noastră.
Pentru spălarea feţei
Când vă spălaţi pe faţă, folosiţi o pastă de făină de năut (de la magazinele naturiste), în care adăugaţi puţină apă şi o picătură de miere. E similar unui şampon, degresează uşor, curăţă porii pielii şi îndepărtează scuamele epiteliale. Aplicaţi pasta cu podul palmei, frecaţi uşor şi apoi clăţiţi cu apă fără clor. Aceasta se obţine lăsând apa de la robinet într-un vas cu gura largă timp de două ore. Mai puteţi scăpa de clorul din apă şi dacă o fierbeti timp de 1-2 minute.
Pentru hidratarea pielii
Tenul necesită o hidratare cu apă şi în acelaşi timp hidratrare cu substanţe uleioase. Tenul gras, dacă este spălat frecvent cu săpun, are tendinţa să mărească secreţia de sebum. Însă dacă este hrănit corespunzător, îşi scade secreţia glandelor sebacee. Cele mai bune substanţe uleioase sunt ghee (unt clarificat) şi uleiul de măsline. Untul clarificat ozonizat are şi un efect antiinflamator şi antibiotic natural. Folosiţi apa de trandafiri naturală pentru a clăti faţa după spălare.
Pentru a combate inflamaţia şi infecţia
Clătiţi faţa de două ori pe zi cu apă pură cu argint coloidal. Folosiţi gel de aloe (Aloe First) pentru curăţare şi protecţie. Gelul de aloe lasă o peliculă protectoare foarte fină, care nu permite să pătrundă praful, aerul poluat şi microorganismele din aer. Evitaţi alimentele care cresc aciditatea şi inflamaţiile: dulciurile, băuturile răcoritoare sintetice, alcoolul, mezelurile, carnea tratată cu stabilizatori, laptele omogenizat UHT, margarina, îngheţata, glutamatul de sodiu, alimentele chimizate.