Spune-mi ce mănânci: Cura cu struguri și efectele ei miraculoase asupra organismului

Ultima actualizare:

    Cura cu struguri este eficientă în afecțiunile gravedoctorulzilei.ro
Cura cu struguri este eficientă în afecțiunile gravedoctorulzilei.ro

Nutriţioniştii din lumea întreagă susţin, la unison, că strugurii reprezintă un remarcabil izvor de sănătate. Este foarte important faptul că putem să beneficiem de excelentele lor proprietăţi terapeutice, fără ca delicioasele lor boabe să suprasolicite aparatul digestiv. De asemenea, specialiștii apreciază că dintre toate fructele, strugurele este digerat foarte bine de stomac.

Strugurii, izvoare de sănătate 

Efectele „miraculoase” ale strugurilor asupra sănătăţii noastre se datorează compoziţiei lor chimice  foarte complexe. Boaba de strugure conţine : vitamine ( A, C, E, D, K și complexul vitaminic B), săruri minerale (sodiu, potasiu, magneziu, calciu, fier), proteine, zaharuri (glucoză şi levuloză), lipide, numeroase enzime, taninuri şi fibre alimentare.      

“În coaja strugurilor , în special a celor roşii, se găseşte un antioxidant foarte puternic, o sursă naturală pentru longevitate: resveratrolul. Această substanţă este considerată un elixir, mai ales pentru femei, care tratează: hipoplazia mamară (insuficienta dezvoltare a sânilor), cancerul de sân, tumorile maligne, infertilitatea, încetinind în mod considerabil procesul de îmbătrânire. Tot resveratrolul contribuie la normalizarea circulaţiei sângelui, scade nivelul colesterolului rău şi-l creşte pe cel bun, precizează Eugen Giurgiu, doctor în biochimie, cu competenţe în fitoterapie şi nutriţie, în studiul intitulat: ”Strugurii - remedii naturale pentru zeci de boli”.

Proprietățile terapeutice ale delicioaselor boabe

Numeroasele studii efectuate în cele mai importante laboratoare din lume au dovedit că proprietăţile terapeutice ale strugurilor sunt multiple, deoarece delicioasele lor boabe sunt energizante, diuretice, laxative, remineralizante, depurative, calmante, sedative şi tonice ale sistemului nervos.

Strugurii, un leac pentru anemie

Persoanele anemice, care acuză frecvent stări de oboseală, dar şi cele care se confruntă cu un deficit de minerale, au nevoie de un tratament cu struguri, pentru că aceste fructe sunt o sursă certă de energie, susțin nutriționiștii europeni. De asemenea, datorită zaharurilor pe care le conţin, strugurii sunt un aliment ideal pentru cei care fac sport.

Sucul de strugure și boabele tratează constipaţia

Pentru persoanele care au probleme cu constipaţia, cura cu struguri este foarte eficientă, deoarece și coaja, şi sâmburii boabelor curăţă foarte bine pereţii intestinelor. Dacă aceşti bolnavi doresc să beneficieze şi de efectele sucului de strugure, este bine să alterneze consumul sucului cu boabele de strugure, pentru a evita reactivarea constipaţiei.

Strugurele combate insomnia

Deoarece sunt bogate în vitamine din grupa B, aceste fructe au efecte calmante şi sedative. Din cercetările medicale, efectuate în mai multe ţări europene, s-a constatat că persoanele care sufereau de insomnii şi au băut seara suc de strugure, după trei-patru săptămâni, această terapie le-a redat somnul şi n-au mai avut nevoie de tratamentul medicamentos. 

Concluziile unui studiu valoros referitor la cura de struguri  

Un studiu pe tema consumului de struguri a fost efectuat pe un grup de 3800 de subiecţi din mediul urban, în ţările europene. Cura cu struguri a fost urmată timp de 14 zile; după acest interval,  subiecţii şi-au recăpătat buna dispoziţie şi au scăpat de oboseală. Totodată, participanţii la studiu şi-au ameliorat şi problemele digestive de care sufereau. În timpul curei, subiecţii supraponderali au reuşit să slăbească circa patru kilograme după 10 zile. În acelaţi timp, „grăsuţii” şi-au recăpătat buna dispoziţie şi vigoarea, rezolvându-şi la timp problemele solicitante, fără să obosească. Nutriționiștii, care i-au supravegheat cu mare atenție pe toți subiecții, au constatat că starea de sănătate a tuturor participanţilor la studiu s-a îmbunătăţit, iar cura de struguri a contribuit la detoxifierea întregului organism.      

Cum trebuie să urmăm o cură de struguri

Există mai multe modalităţi de a urma o cură cu struguri. La micul dejun se consumă o porţie de struguri (400 de grame) pe stomacul gol. La prânz şi seara se consumă câte 200-300 de grame de struguride struguri pe zi sau doar 700-1400 ml de suc. Cantitatea de struguri consumată zilnic trebuie să fie de circa un kiligram. Treptat, se trece la o cură  de două kilograme.

Specialiștii ne recomandă

În timpul curei, trebuie să reducem cantitatea alimentelor bogate în glucide (alimente şi băuturi dulci, pâine şi alte făinoase).

Cine poate să urmeze o cură de struguri

Cura cu delicioasele boabe are un efect diuretic şi laxativ şi ajută la eliminarea toxinelor din organism. Cura este indicată persoanelor care suferă de pietre la bilă şi la rinichi, de hemoroizi, artrite, astm, migrene şi de Altzeimer. Mai mult, consumul de struguri reduce şi riscul de a avea un atac de cord. Miraculoasa boabă de strugure previne şi îmbătrânirea prematură.  

Sucul strugurilor este benefic  mai ales pentru inimă

Cercetătorii europeni susțin că sucul strugurilor, cunoscut şi sub numele de “sânge vegetal”, s-a dovedit benefic mai ales pentru motorul vieţii, pentru inimă.

Efectele terapeutice ale curei de struguri de trei zile

Strugurii sunt energizanţi şi înlătură senzaţia de foame. S-a constatat că ”terapia cu struguri” este mai eficientă dacă în timpul curei de struguri, nu se consumă alcool.     

În cura de trei zile se consumă câte doua kilograme de struguri pe zi și această terapie este benefică în demineralizări, avitaminoze, intoxicaţii şi în sarcină.

Cura de detoxifiere durează șapte zile

Cura de dezintoxicare trebuie urmată timp de şapte zile.  În timpul acestui tratament, cu acordul medicului de familie, zilnic se mănâncă unul până la patru kilograme de struguri și nu se consumă alte alimente.  Acest regim este benefic pentru numeroase probleme de sănătate: anemie, demineralizare, surmenaj, stări febrile, astenie, congestia ficatului şi a splinei, afecţiuni hepatice şi hepatită, afecţiuni pulmonare şi renale, tuse, laringite, cistită şi reumatism.

Opinia specialiștilor

Strugurii sunt remedii de suflet și consumul delicioaselor fructe  se recomandă şi persoanelor care depun eforturi fizice și intelectuale susținute, iar ziua lor de muncă durează ...48 de ore.

Persoanele care sunt mereu în criză de timp este bine să urmeze o cură de struguri; terapia are să-i ajute să respecte graficul de lucru.

Alegeri prezidențiale 2024

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Prințul William la Centerpoints Awards, Profimedia (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
brad de craciun jpeg
alimentatie sanatoasa jpeg
Calendar 5 decembrie: 2017   Regele Mihai I, ultimul suveran al României, a murit în Elveția, la vârsta de 96 de ani jpeg
sardinia, italia   freepik jpg
depozite bancare jpg
reginele romaniei jpg
Târgul de Crăciun Timișoara 2023
bridge 7770337 1280 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net