Spune-mi ce mănânci: dieta disociată 3+3, benefică pentru sănătate
Foarte apreciată pentru efectele sale asupra sănătăţii, Dieta 3+3 are efecte pozitive asupra metabolismului pe care-l reglează la scurt timp după începerea regimului. Persoanele care vor să slăbească 4,5 kg, trebuie să urmeze acest regim un interval de şase săptămâni. Multe persoane care au urmat Dieta 3+3 timp de două luni au slăbit chiar nouă kilograme.
Care sunt principiile esenţiale ale dietei :
1.În timpul dietei disociate 3+3 nu trebuie să se combine i produsele vegetale cu cele de origine animală.
2. Zilnic, se recomandă trei mese principale şi două gustări.
În fiecare zi, se consumă câte doi litri de apă.
3. Este permis şi consumul de cafea neagră: o ceaşcă pe zi.
4. Îndulcitorii naturali, uleiul şi sarea se consumă în cantităţi moderate pe parcursul dietei.
5. Sunt interzise: băuturile carbogazoase şi alcoolice, pâinea, dulciurile şi pastele făinoase preparate din făină albă.
6. Cine urmează acest regim, trebuie să bea în fiecare dimineață, pe stomacul gol, câte un pahar cu apă caldă, deoarece aceasta ajută la eliminarea toxinelor şi combate constipaţia.
7. În zilele când se consumă produse vegetale (pe care le notăm cu V), în ceașca cu apă caldă trebuie adăugată zeama de la o jumătate le lămâie.
În primele trei zile (V), se consumă numai produse vegetale
În primele trei zile (V), se consumă doar produse vegetale: fructe, legume şi zarzavaturi. Fructele se pot consuma crude, sub formă de compot, de salate sau după preferințe şi nu se combină la aceeaşi masă cu legumele.
Cum se consumă legumele
Legumele se prepară la abur, la grătar, fierte, la cuptor, sub formă de salate, în ciorbe sau gătite, după propriile preferinţe gastronomice. De asemenea, acestea se asezonează cu mărar, cu pătrunjel sau leuştean.
Preparatele vegetale se consumă la orice oră
Preparatele vegetale se consumă în orice cantitate şi la orice oră. În aceste zile, se consumăi varză crudă sau gătită, salată verde, ananas, gulii, lobodă, dovlecei, lăptucă, ştevie, sfeclă şi morcovi.
Evitaţi preparatele cu fasole boabe, cu porumb sau mazăre.
La gustări puteţi ronţăi crochete din morcovi.
În următoarele trei zile (A) se consumă carne, ouă, lactate
În continuarea dietei, în următoarele trei zile (pe care le notăm cu A), se consumă numai proteine animale: carne, ouă şi lactate. Putem alege carnea de vită degresată, de pui, de curcan şi peştele, iar aceste proteine se prepară la grătar, la cuptor sau fierte. În zilele A trebuie evitat consumul mezelurilor, cârnaţilor, crenvuştilor şi prăjelilor. În acest interval sunt permise ouăle şi lactatele (exceptând brânzeturile grase şi smântâna).
De asemenea, este permis consumul unei cantități mai mari de carne ( deoarece nu îngraşă !); după carne însă, se recomandă un consum mai mare de apă, pentru a evita constipaţia. De asemenea, la aceeaşi masă, alături de carnea la grătar se poate consuma brânză sau iaurt.
În zilele A nu consumați produse vegetale!
În mâncarea zilnică, nu se adaugă suc de roşii, condimente şi nu se bea ceai, deoarece acestea sunt produse vegetale.
Urmați dieta din zilele V, apoi pe cea din zilele A
În continuarea regimului, trebuie urmată succesiv dieta din zilele V, apoi aceea din zilele A, atâta vreme cât doriţi să continuaţi acest regim.
Ce efecte are dieta disociată 3+3
Persoanele care au urmat Dieta 3+3 au slăbit în funcţie de durata regimului: 4,5 kg în şase săptămâni şi 9 kg în două luni. Mai mult, adepţii acestei diete au reuşit să renunţe la o serie de obiceiuri nesănătoase: nu mai consumă multe dulciuri pe care le-au înlocuit cu bucăţele de ciocolată neagră fără lapte, iar pâinea şi făinoasele albe le-au înlocuit cu produsele integrale, bogate în fibre, evitând excesele alimentare. După o perioadă, mulţi adepţi ai acestei diete disociate o repetă după un interval de timp.
Reţeta săptămânii: Frigărui din carne de pui cu iaurt
- Ingrediente: 500 g carne de pui tocată, 2 linguri cu apă minerală, un ou, sare după gust.
- Ingrediente pentru sos: 200 g iaurt, două linguri ulei de măsline, zeama de la o jumătate de lămâie.
- Preparare : Într-o cratiţă, în carnea de pasăre adăugaţi oul bătut foarte bine cu apa minerală şi cu un praf de sare, după gust. Compoziţia aceasta o puneţi la rece pentru o jumătate de oră. Separat, amestecaţi iaurtul, sucul de lămâie şi uleiul şi lăsaţi sosul la rece.
- Compoziţia din carne se împarte în porţii egale, în funcţie de numărul beţişoarelor pentru frigărui. După aceea, fiecare porţie de carne se rulează în jurul beţişorului de frigărui şi se rumenește pe grătarul bine încins. Frigăruile se servesc calde, asezonate cu sos din iaurt.