Strugurii sunt duşmanii celulelor canceroase
Cercetătorii de la Universitatea din Illinois, SUA, au descoperit recent că în compoziţia boabelor de struguri există aproximativ zece flavonoide noi, care au efecte anticancerigene mult mai puternice decât li s-a atribuit până în prezent.
Rezultatele unui studiu in vitro arată că aceste noi flavonoide inhibă activitatea unei enzime, toposomeraza II, care joacă un rol esenţial în apariţia cancerului. Din grupul noilor flavonoide fac parte şi myrcetina, cynidinele şi rutina, a căror activitate anticancerigenă este mai mare decât a resveratrolului, un alt component din strugure, căruia i se atribuie proprietăţi chimico-profilactice în prevenirea cancerului şi a tulburărilor cardiovasculare. Pentru ca organismul să beneficieze de proprietăţile miraculoase ale savuroaselor boabe de strugure : boala canceroasă, îmbătrânirea prematură şi afecţiunile cardiovasculare, realizatorii studiului recomandă un consum zilnic de câte 200 g de struguri pe zi, cu coajă şi cu sâmburi cu tot.