Studii îndelungate pe tema medicamentelor ”populare”
Deși anumite medicamente sunt folosite pe scară largă în mai multe țări, cercetătorii au continuat să le studieze efectul terapeutic. În urma cercetărilor îndelungate, specialiștii au ajuns la concluzia că ”medicamentele populare” au și alte efecte terapeutice. Se știe că Acetaminofen (popularul paracetamol), care este folosit de mii de pacienți în lume, este recomandat pentru combaterea durerii și febrei.
Totuși, cercetătorii din numeroase țări au continuat să studieze efectele ”popularului” medicament cu efecte analgezice (reduce durerea) și antipiretice (scade febra). Ei au descoperit că acest medicament, preferat de mii de persoane, are și alte calități terapeutice.
S-a constatat că Paracetamolul diminuează teama de moarte
În urma unor studii îndelungate, cercetătorii de la University of British Columbia au constatat, cu uimire, că paracetamolul diminuează ”angoasa emoțională” și teama de moarte. Totodată, referindu-se la efectul analgezic ( reducerea durerii), studiile efectuate de specialiștii prestigiosului for universitar, la care au participat un număr de 58.556 de pacienți, au evidențiat că paracetamolul, folosit și în doza maximă, recomandată de medic, rareori alină durerile provocate de osteoartrită ( boală cronică degenerativă a articulațiilor periferice, una dintre cele mai frecvente boli ale articulațiilor periferice).
Concluziile specialiștilor: Diclofenacul este benefic în cazurile de osteoartrită
În schimb, grupul de cercetători au constatat că anumite medicamente anti-inflamatoare nesteroidiene (AINS- o clasă de medicamente care au efecte analgezice și antipiretice), de exemplu : diclofenacul sau etoricoxibul au fost eficiente în peste 95% dintre cazurile de osteoartrită.