Ţi s-au uscat mâinile? Uite cum le redai catifelarea!

Ultima actualizare:

Nu doar iarna, ci şi în această perioadă te poţi confrunta cu problema mâinilor uscate, din cauza substanţelor dezinfectante cu care te speli. Astfel, ai nevoie de măsuri speciale de îngrijire. Află ce reţete naturale poţi pregăti acasă pentru a avea mâini catifelate!

  • Miere şi lămâie. Ai nevoie de o linguriţă cu suc de lămâie, un gălbenuş, două linguriţe de miere şi o linguriţă cu ulei de măsline. Amestecă toate ingredientele până ce obţii o pastă, pe care o aplici pe mâini. Se lasă 20 de minute, apoi se clăteşte cu apă călduţă. Pielea mâinilor va fi mai catifelată dacă le vei ţine într-un bol cu apă călduţă, în care ai pus câteva picături de ulei esenţial de trandafiri. 
  • Iaurt. Pielea mâinilor se va regenera dacă o vei răsfăţa sptămânal cu o mască specială: o linguriţă cu fulgi de ovăz, o linguriţă de iaurt, o linguriţă de ulei de migdale dulci şi o lingură cu suc de lămâie. Amesteci ingredientele, iar pasta obţinută o aplici pe mâinile uşor umede şi laşi 20 de minute, după care clăteşti.
  • Cartofi sau banane. Un alt truc simplu pentru „repararea” pielii constă în aplicarea unui piure de cartofi şi lapte, pentru un plus nutritiv. Se lasă să acţioneze 20 de minute, apoi se clăteşte. Efect benefic pentru mâinile uscate îl are şi piureul de banane. Se pisează o banană împreună cu 50 g de unt şi se aplică pe mâini 10-15 minute. Se aplică seara, fără să se clătească mâinile, masca îndepărtându-se cu o dischetă demachiantă.
  • Glicerină vegetală. Un tratament de efect dacă pielea mâinilor ţi s-a uscat prea mult poate fi obţinut din ulei de măsline şi glicerină vegetală. Amestecă o linguriţă de glicerină cu patru de ulei şi masează-ţi mâinile dimineaţa şi seara. Înainte de utilizare, amestecă bine compoziţia.
  • Ulei de migdale. Ai nevoie de 2 linguri de ceară de albine, 4 linguri de ulei de migdale dulci, 4 linguri de ulei din nucă de cocos şi de 2 linguri de apă de trandafiri. Ceara de albine se încălzeşte pe o baie de aburi, apoi se adaugă uleiul de migdale dulci, cel de nuci de cocos şi apa de trandafiri. Se amestecă, apoi se lasă să se răcească, iar cu pasta obţinută se vor masa mâinile.

Gomaj săptămânal pentru rezultate mai bune

Pentru ca substanţele nutritive să pătrundă mai bine, mâinile au nevoie de un gomaj săptămânal. E nevoie de o ceşcuţă cu zahăr brun, una cu rom, o linguriţă cu pudră de nucşoară, o cană cu lapte cald, 2-3 picături de ulei esenţial de scorţişoară. Se amestecă zahărul cu nucşoară şi cu rom. Separat, peste lapte se pune uleiul esenţial de scorţişoară şi ţin mâinile în acest amestec câteva minute. Apoi, se masează mâinile cu primul amestec, cel cu zahăr, după care se clăteşte cu apă călduţă, scrie clicksanatate.ro.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Angelina Jolie și Zahara Globurile de Aur 2025 profimedia 0951994386 jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
child 7537716 1280 jpg
Cristian și Vlad Popescu Piedone au votat. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
licensed image jpg
Un deliciu: ciorbiţa  de fasole boabe jpeg
Kate Middleton, Prințul William   GettyImages jpg
diagnosticat cu Alzheimer Foto   Shutterstock png
crima romanca italia jpg
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net