Top 5 soluții pentru îmbunătățirea memoriei

Ultima actualizare:

    Consumate periodic, bananele protejează memoriaSursa foto: Arhiva Click
Consumate periodic, bananele protejează memoriaSursa foto: Arhiva Click

Ritmul de viaţă extrem de agitat şi stresul sunt factorii esenţiali care alterează starea de sănătate a memoriei, susţin oamenii de ştiinţă. Totodată, pentru că avem prea multe lucruri de memorat pe plan profesional şi pentru priorităţile cotidiene, treptat, cu toţii începem să uităm şi ne confruntăm cu acest disconfort.

Îmbucurător este faptul că există soluţii eficiente, la îndemâna noastră, adevărate obstacole în calea uitării. În studiul: ”Soluții pentru îmbunătățirea memorie”, Eugen Giurgiu, doctor în biochimie, cu competenţe în fitoterapie şi nutriţie ne recomantă cinci astfel de soluţii care contribuie la îmbunătăţirea memoriei:

Consumaţi banane !

Banana este o sursă valoroasă de energie: Deliciosul fruct ascunde serotonina, hormonul fericirii, având şi  un conţinut ridicat de potasiu, un mineral vital pentru organism care combate stresul. În acelaşi timp, banana conţine vitaminele B6 şi B9, esenţiale pentru buna funcţionarea a memoriei, contribuind la sănătatea sistemului nervos.

Dormiţi suficient, culcaţi-vă devreme!

Atunci când creierul este odihnit, el poate să acumuleze cu uşurinţă noi cunoştinţe şi numeroase informaţii. Totodată, în timpul somnului, creierul se poate debarasa de informaţiile neesenţiale, evitând astfel suprasolicitarea sa.

Consumaţi cu prudenţă îndulcitori artificiali...

Îndulcitorii artificiali sunt de folos doamnelor care vor să-şi menţină silueta. Totuși, consumate o perioadă îndelungată, aceste dulciuri afectează periodic memoria. Specialiștii recomandă  persoanelor, care sunt obişnuite cu astfel de îndulcitori, să reducă doza obişnuită, pentru a-şi proteja memoria.

Să nu renunţaţi la mişcare!

Cercetătorii au constatat că memoria persoanelor care fac mişcare este mult  mai bună decât a sedentarilor. Explicaţia specialiștilor este convingătoare: activitatea fizică moderată şi mersul alert stimulează transmiterea informaţiilor.

În mod cert, răsfăţul îmbunătăţeşte memoria !

 Când ne oferim o surpriză plăcută, fie că ne cumpărăm un lucru nou, pe care ni-l dorim de multă vreme, fie că participăm la o petrecere sau că ne răsfățăm cu o baie parfumată şi relaxantă, toate aceste satisfacţii stimulează secreţia dopaminei, hormonul bunei dispoziţii. Cercetătorii europeni ne asigură că dopamina influențează în mod pozitiv acea zonă din creier care răspunde de memorie.     

Alegeri prezidențiale 2024

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Prințul William la Centerpoints Awards, Profimedia (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
brad de craciun jpeg
alimentatie sanatoasa jpeg
Calendar 5 decembrie: 2017   Regele Mihai I, ultimul suveran al României, a murit în Elveția, la vârsta de 96 de ani jpeg
sardinia, italia   freepik jpg
depozite bancare jpg
reginele romaniei jpg
Târgul de Crăciun Timișoara 2023
bridge 7770337 1280 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net