Uite ce afecţiuni tratezi cu ceapă!
Ultima actualizare:
Considerată pe bună dreptate un aliment minune, ceapa este nelipsită din orice cămară. Nu costă mult, este cât se poate de naturală, poate fi folosită atât în alimentaţie, cât şi în medicaţie.
Consumată în stare crudă, în formă de suc sau chiar ceai de frunze uscate, ceapa este miraculoasă, mai ales în cazul afecţiunilor cauzate de gripă sau răceală. Însă, este de mare ajutor în tratarea mai multor boli.
- Ceapa oferă protecţie organismului, întăreşte sistemul imunitar, ne scapă de depresii, de anemie, de artrită şi gută. Fiind un puternic antiseptic, luptă împotriva infecţiilor provocate de bacterii, dar scade şi tensiunea arterială.
- Tratează nasul înfundat, dacă ronţăiţi o ceapă crudă înainte de culcare. Iar durerile de dinţi pot fi calmate prin aceeaşi procedură. Mai mult decât atât, infuzia de foi de ceapă face minuni pentru toate tipurile de tuse, iar acneea poate fi tratată prin aplicarea unei măşti din suc de ceapă şi miere.
- Pentru a trata răcelile, se face un ceai din două cepe fierte cu tot cu coajă, vreme de cinci minute, la o cană de apă, şi se bea dimineaţa. Ceapa este un remediu şi pentru scăderea febrei, dacă înveliţi o bucată de ceapă în tifon şi o puneţi la ureche pe timp de noapte.
- Durerile în gât pot fi tratate cu tinctură de ceapă, pe plan intern: consumaţi câte o linguriţă de tinctură înainte de fiecare masă. Mai puteţi face cataplasme cu ceapă coaptă, conform dr-catalin-luca.ro.
- Este de mare ajutor şi în afecţiunile gastrice, hepatice, edemele renale etc. Crudă sau fiartă, este recomandată a fi consumată în cantităţi mari de persoanele care suferă de ulcer gastric, edeme renale şi hepatice sau dereglări intestinale.
- Sucul de ceapă face minuni în cazul persoanelor care necesită un tratament pentru drenarea bilei şi pentru ulcer. Stomatitele pot fi tratate cu uşurinţă prin consumul de ceapă crudă, iar în cazul obezităţii, atât ceapa crudă, cât şi supa de ceapă sunt foarte indicate.
Cum se prepară siropul de ceapă
- Scobiţi o ceapă mai măricică, scoţând partea din mijloc, apoi turnaţi în gaură miere de albine. Se lasă peste noapte, iar dimineaţa se scurge sucul. Se consumă câte o linguriţă la fiecare şase ore. Pentru rezultate vizibile, se face o cură de o săptămână.
- Se taie o ceapă felii rotunde. Se ia un bol şi se pune astfel: o felie de ceapă, puţină miere, o felie de ceapă, puţină miere, până când se termină ceapa. Se acoperă recipientul cu un capac şi se lasă 10-12 ore la loc cald. Apoi, se strecoară sucul scurs în vas şi se consumă câte 3 linguri pe oră.