Uleiul de cânepă îţi întăreşte oasele

Ultima actualizare:

Obţinut prin presarea la rece a seminţelor de cânepă, acest ulei este unul dintre cele mai sănătoase. Ceea ce îl face atât de special este combinaţia perfectă de acizi graşi esenţiali Omega 9, Omega 6 şi Omega 3. Se spune despre el că este un adevărat aliment protector!

  • Diabet. Seminţele de cânepă au un index glicemic mic şi moderează nivelul zahărului din sânge. Acizii graşi contribuie la o eficienţă crescută a efectului exercitat de insulină, în vederea introducerii glucozei în celule. În acelaşi timp, prin administrarea a 2-3 linguriţe de ulei de cânepă zilnic, se ameliorează vizibil celelalte complicaţii majore ale diabetului: micro şi macro angiopatia, neuropatia diabetică, insuficienţa renală progresivă, afectarea ochiului şi a retinei, riscul crescut de infarct vascular, ulcerele varicoase, trombozele, pierderea sensibilităţii.
  • Osteoporoza. Osteoporoza, cu toate manifestările sale atât de supărătoare, durerile de spate, curbarea coloanei şi fragilitatea osoasă, depunerea calciului pierdut de sistemul osos la nivel renal, poate fi prevenită şi tratată printr-un consum constant de acizi graşi esenţiali. Aceştia cresc absorbţia intestinală a calciului şi refac duritatea normală a sistemului osos.
  • Colesterol. Acizii graşi existenţi menţin scăzut nivelul colesterolului şi al trigliceridelor, prin accelerarea proceselor metabolice. Tonusul se îmbunătăţeşte, iar în organism grăsimile sunt arse mai repede, neavând timp să se depună pe pereţii arterelor.
  • Afecţiuni dermatologice. Aceiaşi acizi graşi prezenţi în uleiul de cânepă ajută la oxigenarea şi la hidratarea corectă a pielii, făcându-l util în eczeme, dermatite atopice, psoriazis şi lupus. Are,  de asemenea, şi efect antibacterian, antimicotic şi antiviral.
  • Sistemul imunitar şi convalescenţa. S-a descoperit că acizii graşi esenţiali îmbunătăţesc funcţionarea sistemului imunitar şi reglează flora intestinală, construind astfel o barieră naturală împotriva microbilor şi scăzând timpul de recuperare a organismului după boală.
  • Afecţiuni neurologice. Acizii graşi esenţiali sunt necesari pentru o structură sănătoasă a membranelor celulare, mai ales a celulelor nervoase, fiind vitali pentru teaca de mielină (care izolează celulele nervoase). Uleiul de cânepă este recomandat în bolile în care se manifestă procesul de demielinizare, cum este scleroza multiplă, şi în alte afecţiuni neurologice soldate cu spasticitate. În cazurile de traumatisme craniene şi ischemie cerebrală reduce tensiunea intracraniană şi potenţialul convulsiv post-traumatic, conform www.dr-catalin-luca.ro.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Prințesa Caroline și Pierre Casiraghi cu soția Beatrice Borromeo, doliu în familia Casiraghi de la Monaco   Profimedia jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
1280px Podul de la Cernavodă distrus în 1916 jpg
poligon explozie jpg
ucraina png
Schengen shutterstock 9 jpg
lidl jpg
profi1 jpeg
cna consiliul national al audiovizualului Foto Facebook jpg
masina electrica
image
actualitate.net
image
actualitate.net