Ungurașul reglează ritmul cardiac

Ultima actualizare:

    Unguraşul reduce febra, favorizează evacuarea bilei în duoden şi uşurează expectoraţia.www.clicksanatate.ro
Unguraşul reduce febra, favorizează evacuarea bilei în duoden şi uşurează expectoraţia.www.clicksanatate.ro

Plantă care creşte pe păşuni şi la marginea drumurilor, unguraşul este folosit de multă vreme ca remediu pentru tuse, gripă sau bronşită. De asemenea, aduce beneficii pentru digestie şi imunitate.

Cunoscut la noi şi sub numele de bălţătură, cătuşnică sălbatică, gutuiţă sau voronic, unguraşul (Marrubium vulgare) are numeroase întrebuinţări terapeutice şi poate fi folosit atât intern, cât şi extern. Datorită efectelor benefice, unele specii din genul Marrubium au fost folosite în medicina naturistă la prepararea remediilor pentru tuse ori răceală, dar şi în tratarea afecţiunilor digestive, pentru a ameliora balonarea sau constipaţia.

În scop terapeutic, de la această plantă se folosesc ramurile şi tulpinile tinere, care, potrivit specialiştilor, trebuie să fie recoltate între lunile iunie şi septembrie. Când este înflorit, unguraşul are ca substanţă activă principală marubina sau acidul marubic. Datorită substanţelor pe care le mai conţine, planta reduce febra, favorizează evacuarea bilei în duoden şi uşurează expectoraţia. Din unguraş se pot prepara ceaiuri, decocturi şi tincturi benefice pentru digestie, sistemul nervos şi cel respirator.

Calmează trupul şi mintea

Una dintre cele mai vechi întrebuinţări ale unguraşului este cea legată de proprietăţile sale antispasmodice. Dacă ai spasme musculare sau crampe, unguraşul poate calma sistemul nervos şi poate preveni declanşarea acestor probleme, pe viitor. Prin proprietăţile sale relaxante, ceaiul de unguraş a devenit un leac foarte popular, deoarece poate calma atât trupul, cât şi mintea, aşa că merită să încerci acest remediu.

Potrivit fitoterapeuţilor, în caz de nevroză, isterie şi afecţiuni cardiace cu substrat nervos, poţi să prepari o infuzie de unguraş (1 linguriţă la 200 ml de apă clocotită). Lasă planta uscată 15 minute la infuzat şi bea 2-3 căni pe zi, înainte de mese. În folclor, planta are o bună reputaţie pentru faptul că poate calma stările nervoase. Există unele cercetări care arată că marubiina, în cantităţi mici, are ca efect normalizarea bătăilor neregulate ale inimii. Un alt remediu pe care îl poţi încerca pentru a calma stările nervoase este tot o infuzie. Foloseşte 2 linguri de plantă uscată la 250 ml de apă clocotită. Se lasă la infuzat 20-30 de minute şi iei câte 1 lingură înainte de mese.

Află pe clicksanatate.ro cum te poate ajuta ungurașul în boli respiratorii și indigestii!

Mastita, o complicație a mamelor care alăptează

Eliberează-te de dureri, fără medicamente!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Prințesa Katherine a Serbiei Foto Profimedia jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
tren vechi istock jpg
zaraza 2 jpg
vlad oprea sinaia  jpg
ceata jpeg
turism turist pasager calatorii femeie pasaport bagaj de mana  Foto Accor jpg
autostrada moldovei jpg
Coridorul Vasari din Florenta FOTO Shutterstock jpg
traditii de craciun   probr ro  jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net