Vitamina B17, Amigdalina, o speranță de viață normală
Cercetătorii japonezi, apreciază caisa deoarece este cel mai dulce „medicament” care tratează oboseala și stresul, fiind benefică şi în lupta anti-cancer ( sâmburii acestui fruct). Totodată, numeroşi nutriţionişti europeni susţin că sâmburii de caisă conțin cea mai mare cantitate de Vitamina B17, numită „amigdalina”, o speranță de viață pentru bolnavii de cancer. Doza recomandată este de 8-9 sâmburi pe zi, iar această cantitate nu trebuie depășită, deoarece, în caz contrar, amigdalina devine toxică pentru organism.
Documentarul care prezintă cazuri de cancer vindecate ...
Documentarul realizat de americanul G. Edward Griffin, în anul 1974, prezintă mai multe cazuri de bolnavi de cancer care s-au vindecat după ce au urmat un tratament cu amigdalină. În același timp, acest studiu prezintă și mărturiile unor medici care și-au tratat pacienții bolnavi de cancer cu amigdalină. Referitor la dezvăluirile prezentate în material, cancerul, această cumplită boală, pe care nimeni şi nimic nu reuşeşte s-o combată de zeci de ani, ar fi “o boală a deficienţei”, ce apare la persoanele al căror organism suferă de o lipsă a amigdalinei (Vitamina B17). Acest deficit de amigdalină este asemănător cu deficitul de Vitamina C (în cazul scorbutului) sau cu cel de Vitamina B3 ( în cazul pelagrei). În zilele noastre, Vitamina B17 este mai puțin cunoscută, deși ea a fost decoperită cu 5000 de ani în urmă, când era folosită de egipteni şi de locuitorii Chinei Antice. Aceștia au numit această vitamină amigdalină, deoarece atunci era extrasă din migdalele amare. Preparatele făcute la acea dată pe baza amigdalinei erau consumate mai ales pentru menţinerea sănătăţii, deoarece erau recunoscute efectele detoxifiante ale amigdalinei. Acest ”elixir”, amigdalina, a fost folosit ulterior de greci şi de romani în scopuri terapeutice. Cercetările ulterioare au scos în evidență un lucru cert: această vitamină reduce mult durerile din organism și îmbunătățește calitatea vieții bolnavilor care se confruntă frecvent cu dureri mai greu de suportat. Amigdalina a fost izolată pentru prima data în anul 1930 de către doi chimiști francezi, iar concluziile lor au fost utilizate în diverse studii de tratare și de preventie a cancerului.
Vindecarea cancerului cu ajutorul Vitaminei B17 este posibilă
Datorită numeroaselor controverse, acest tip de tratament cu Vitamina B17 a fost abandonat de mulți medici. Totuși, diferite surse menționează că, deși tratamentul cu amigdalină este considerat o metodă neconvențională, vindecarea cancerului cu Vitamina B17 (amigdalina) este posibilă în prezent în clinici din unele țări: în Marea Britanie, în Germania sau Elveţia.
Din ce surse naturale putem să procurăm Vitamina B17
Nutriționiștii consideră că această vitamină se regăsește în majoritatea fructelor cu sâmbure mare și în mod deosebit în semințe, precum semințele de dovleac, sâmburii de măr, semințele de in, de hrișcă și de mei. Fructele de pădure sunt, de asemenea, bogate în Vitamina B17, mai ales cele cu sâmburi foarte mici, precum coacazele, zmeura și afinele.
Dintre legume, fasolea este bogată în Vitamina B17
Dintre legume, fasolea prezintă cel mai ridicat conțnut de Vitamina B17. Sfecla roșie ocupă în această privință locul doi, fiind urmată de frunzele proaspete de spanac, care pot înlocui salata verde.
O concluzie importantă!
Consumul de antibiotice, alcoolul și cafeaua reduc foarte mult efectele amigdalinei. De aceea, persoanele care urmează un tratament de revigorare cu Vitamina B17 trebuie să țină seama de aceste interdicții.