Uite cum să cumperi cel mai bun aparat de aer condiţionat!

Ultima actualizare:

    Cristian Zamfir,  şef de magazin în  cadrul Domo
Cristian Zamfir, şef de magazin în cadrul Domo

Un aparat de aer condiţionat costă o mică avere, aşa că ar trebui să fii foarte atent la modelul pe care îl alegi. Cristian Zamfir, şef de magazin în cadrul Domo, ne spune care sunt cele mai importante lucruri pe care să le luăm în considerare când mergem la cumpărături.

Unde instalezi aparatul? În funcţie de mărimea încăperii, vei avea nevoie de un aparat cu o putere de răcire mai mare sau mai mică. O cameră mare, care se află în bătaia soarelui, va fi răcită de un aparat mai puternic.

Cel mai bun aparat de aer condiţionat: Atenţie la capacitatea de răcire!

Aceasta se alege în funcţie de suprafaţa camerei pe care vrei să o răceşti. Dar nu numai. „Sunt de luat în calcul şi alte aspecte: dacă încăperea se află, pe timp de zi, în bătaia soarelui sau, dimpotrivă, în cameră e umbră. Apoi, trebuie să ţii cont de etajul la care se află apartamentul şi să te gândeşti dacă imobilul e sau nu izolat termic”, ne-a explicat Cristian. Capacitatea aparatului se încadrează între 9 şi 24 BTU. „Pentru o garsonieră de aproximativ 30 mp ţi-ar trebui un aparat de 9 BTU, dar asta ţinând cont şi de ceilalţi factori menţionaţi mai sus. Un apartament de 2 camere, de circa 50 mp, poate fi răcit cu un aparat de 12 BTU. Un apartament mai mare în care bate soarele şi care se află la ultimul etaj poate fi răcit cu un aparat de 18 BTU. Pentru a răci întreaga locuinţă, aerul condiţionat ar trebui instalat pe hol însă, pentru a fi eficient 100%, între unitatea interioară şi geam e recomandat să existe o distanţă de maximum 5 metri. Există şi aparate de 24 de BTU destinate încăperilor foarte mari: săli, mansarde, hale etc".

Cel mai bun aparat de aer condiţionat: Ce tip de filtre alegi?

Există aparate cu filtre ionizate care reţin particulele fine de praf, impurităţi, bacterii, acarieni. Aceste filtre sunt recomandate mai ales persoanelor care suferă de afecţiuni respiratorii. Mai există şi filtrele normale, care opresc particulele mai mari de praf. Mai trebuie să fii atent dacă aparatul e dotat cu filtru, filtru dezodorizant (funcţionează pe bază de cărbune activ şi filtrează bacteriile şi microorganismele), dar şi fumul de ţigară şi alte mirosuri neplăcute, filtru cu catechină (e o combinaţie între filtrul electrostatic şi cel cu cărbune). Filtrele se curăţă o dată pe lună şi obligatoriu înainte de venirea sezonului cald.

Cel mai bun aparat de aer condiţionat: Optează pentru clasa de energie A

În funcţie de clasa energetică, aparatul va consuma mai mult sau mai puţin curent electric. De la 1 ianuarie 2013, a intrat în vigoare regulamentul UE 206/2012 referitor la aparatele cu o capacitate de răcire de până la 12 kW, în scopul promovării unui nou concept de produs ecologic printr-un consum minim de energie. Tuturor sistemelor de aer condiţionat le-a fost aplicată, de atunci, o nouă etichetă energetică: astfel, fostei clase energetice A îi corespund, din 2013, clasele energetice B, C şi D. Intervalul de clase de eficienţă până în 2019 este A-G. Fostele clase de eficienţă energetică E, F şi G valabile până acum doi ani nu mai sunt conforme cu noile reguli din prezent şi nu se mai comercializează.

Cel mai bun aparat de aer condiţionat: Ce este funcţia Smart?

Cu ajutorul acesteia vei avea posibilitatea să reglezi aparatul din locuinţa ta de la distanţă, prin internet. Aparatul se conectează la Wi-Fi. Cu ajutorul unei aplicaţii de pe telefonul mobil îl poţi controla când nu eşti acasă: îl opreşti, porneşti, îi setezi temperatura etc. 

Alegeri prezidențiale 2024

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Prințul William la Centerpoints Awards, Profimedia (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
brad de craciun jpeg
alimentatie sanatoasa jpeg
Calendar 5 decembrie: 2017   Regele Mihai I, ultimul suveran al României, a murit în Elveția, la vârsta de 96 de ani jpeg
sardinia, italia   freepik jpg
depozite bancare jpg
reginele romaniei jpg
Târgul de Crăciun Timișoara 2023
bridge 7770337 1280 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net