Uite desertul preferat al indianului de la «MasterChef»!
A venit acum 11 ani în România, ca să studieze Medicina, dar pasiunea pentru arta culinară l-a împins să participe la concursul „MasterChef” de la PRO TV. Anjani Kumar Jaiswal i-a cucerit pe chefii din juriu şi a dezvăluit, pentru Click!, care e desertul lui preferat: un deliciu cu lapte şi morcovi.
Ingrediente: 250 g morcov răzuit, 1 l lapte, 50 g unt, 1/2 linguriţă cardamom măcinat, 100 g branză dulce, alune uscate, 70 g zahăr.
Desert cu lapte şi morcovi
Mod de preparare: laptele se pune într-o oală şi se fierbe până când se reduce la jumătate. Prăjiţi toate alunele uscate un pic, în tigaie, cu puţin unt. Se încălzeşte o altă tigaie, cu unt, şi se pun morcovii raşi, cardamomul măcinat, apoi se fierbe până când se înmoaie morcovii. Adăugaţi lapte şi fierbeţi la foc mediu până se îngroaşă, apoi adăugaţi zahăr şi amestecaţi mereu.
Se pun alunele prăjite şi se amestecă până rămâne doar o compoziţie groasă şi s-a evaporat tot laptele. Adăugaţi brânza dulce şi lăsaţi încă două minute pe foc. Serviţi la temperatura camerei sau la rece.