Cori Grămescu ne învaţă ce să mâncăm pe timp de ger
Pentru ca se anunta zile de ger cumplit, Cori spune ca de aceasta data este bine sa mancam mai multi carbohidrati cu absorbtie lenta.
"Este bine sa mancam la fiecare masa radacinoase, ardei, quinoa, linte, naut, orez integral, ammaranth si putem consuma cantitati mai mari de salate, rosii si varza.
Putem consuma fara probleme carne mai grasa, dar de buna calitate: somon, macrou, rata, gasca, miel, iepure. Trebuie sa ne ferim de carnea grasa de porc si de prajeli.
Pentru intretinerea sistemului imunitar e indicat sa consumam citrice, iar suplimentele cu vitamina D, echinaceea si zinc se vor dovedi un aliat de incredere", declara Cori.
Antrenoarea de fitness de la Lady Fit ne sfatuieste sa bem lichide, chiar daca in aceasta perioada nu simtim nevoia de sete.
„Este extrem de important sa ne hidratam, desi odata cu scaderea temperaturii scade si nevoia de a consuma lichide. Chiar daca nu ne este sete, e important sa consumam ceaiuri calde, supe, sa bem apa si limonada pentru mentinerea unui nivel optim de hidratare", sustine Cori.