Vreţi să mâncaţi din mâna unui Masterchef? Iată ce trebuie să ştiţi!
Este primul MasterChef al României, s-a remarcat în concursul de la PRO TV prin originalitate şi talent, a pus umărul la deschiderea unui studio de gătit în Bucureşti, alături de alţi doi concurenţi (Alexandru Cîrţu şi Mehrzad Moghazehi), iar acum îşi deschide propriul atelier de gătit.
Petru Buiuca (25 de ani) ne-a povestit despre ideea sa de afacere, dar şi despre regulile cu care a plecat la drum.
"La acest atelier eu întâmpin oamenii, eu vorbesc cu ei, eu fac experimentele culinare. Vreau să interacţionez la maximum. Oamenii vor putea privi, degusta, întreba sau chiar vor putea să gătească. Atelierul culinar se adresează clar pasionaţilor de gătit! Nu e cafenea, nu e restaurant, nu e ceainărie. Se va intra doar cu rezervare nominală. Vorbim despre o capacitate de maximum 12 locuri. Oricine va păşi în acest loc va şti clar la ce să se aştepte: o atmosferă intimă, fără agitaţie, plină de eleganţă şi cu mirosuri frumoase", ne-a spus Petru.
Ce veţi mânca la atelierul lui Petru? Numai preparate inedite, ne asigură el: "Voi experimenta cât mai multe produse exotice, rar întâlnite. Şi voi încerca să redescopăr gusturi noi împreună cu invitaţii mei. Preţurile vor fi super accesibile şi va exista inclusive posibilitatea realizării unor abonamente lunare".
De exemplu, un experiment culinar pe care Petru şi cei doi prieteni de la Masterchef îl pun acum în practică, la studioul de gătit "Hot Food and Bar", costă între 70 şi 120 de lei de persoană.