Pe ei i-a făcut vedete Titus Munteanu
„Şcoala Vedetelor”, programul lansat la TVR de Titus Munteanu, în anii ’90, a fost rampă de lansare pentru multe din vedetele de astăzi. Călin Goia de la Voltaj sau Diana Munteanu sunt doar doi dintre elevii care l-au făcut mândru pe regretatul profesor.
Miercuri, Titus Munteanu a murit pe patul de spital, din cauza unei viroze respiratorii, la doar 72 de ani. Ultimul gând al regretatului realizator tv a fost cu siguranţă la elevii săi de la „Şcoala vedetelor".
Călin Goia e solistul trupei Voltaj
La înmormântarea de sâmbătă, de la cimitirul Bellu, vedetele lansate de el l-au condus pe ultimul drum. Astăzi, aproape toţi sunt oameni realizaţi în showbiz şi îi poartă cu toţii o mare recunoştinţă.
Diana Munteanu a făcut carieră în televiziune
Călin Goia a fost una dintre cele mai apreciate apariţii la „Şcoala Vedetelor" şi ca dovadă a acestui lucru stă faptul că, din 1998, este solistul uneia dintre cele mai apreciate formaţii din România, Voltaj.
Călin Geambaşu cântă live, cu orchestră
Ce-i drept, imaginea lui s-a schimbat din anii '90 încoace, având în vedere că la vremea respectivă avea plete.
Diana Munteanu a luat calea televiziunii, după „Şcoala Vedetelor". A fost prezentatoare la posturile muzicale MCM şi MTV, apoi a devenit realizatoare-prezentatoare la Antena 2, unde a fost mereu în topul audienţelor, cu emisiunea „Conferinţa de presă".
Nadine a făcut muzică, televiziune şi film
Din păcate, Diana a rămas momentan fără emisiune tv, după ce postul Antena 2 s-a relansat cu numele Antena Stars, iar show-ul ei a fost scos din grilă.
Călin Geambaşu a făcut primii paşi în cariera de muzician şi compozitor la „Şcoala Vedetelor", unde s-a remarcat ca un adevărat profesionist. S-a ridicat repede şi alături de regretata Mălina Olinescu, şi ea elevă la aceeaşi şcoală, a obţinut în 1996 premiul al III-lea la Festivalul Naţional de Muzică Românească „Mamaia", la secţiunea „Interpretare".
Adrian Despot cântă cu trupa Viţa-de-Vie
După aceea, Geambaşu a activat o perioadă în trupa No Coment ca apoi să renunţe la proiect şi să plece în Germania, unde a colaborat cu formaţia tatălui său, Petre Geambaşu.
Călin Goia şi Călin Geambaşu au adus câte o coroană, la înmormântarea lui Titus Munteanu
În prezent, Călin Geambaşu cântă în bandul emisiunii „Dansez pentru tine", alături de orchestra dirijată de tatăl său. Nadine, pe numele complet Nadine Emilie Voindrouh, a debutat în 1995, tot la „Şcoala Vedetelor". Apoi a rămas în showbiz. Din 1998, a realizat emisiunile „Banc Show", „Trăieşte vara cu Nadine", „Nadine Show", „Sex cu Nadine".
În muzică s-a remarcat cu mai multe albume solo, precum „Unde eşti", „Fericirea ta", „Prima iubire". Totodată, a avut apariţii şi într-o serie de filme, precum „After" (2011), „Gunheavy" (2008), „Oblivion 2: Blacklash" (1996), „Oblivion" (1994). În prezent, Nadine s-a dedicat vieţii de familie.
Adrian Despot s-a făcut remarcat aproape imediat la „Şcoala Vedetelor". Vocea lui puternică şi influenţele rock ale melodiilor pe care le cânta aducându-i renume în acea perioadă în care muzica rock era foarte consumată în România. A devenit solist al faimoasei trupe Viţa-de-Vie.
Titus Munteanu, alături de elevii din prima generaţie
Lansat în 1995 la TVR 1, programul de divertisment intitulat „Şcoala vedetelor" era produs de Titus Munteanu şi prezentat de Dana Mladin, astăzi şi ea producător tv de succes. La doar un an de la lansare, emisiunea a primit un premiu important la Montreux, „Trandafirul de Argint". Călin Goia, Nadine, Călin Geambaşu, Mihaela Cernea, Vlad Cernea, Laurenţiu Niculescu, Titi Bălteanu, Marius Rădmăneştean, Carmen Pop, Angelica Neacşu, regretata Mălina Olinescu au fost doar câţiva dintre elevii primei generaţii.
Tot sub îndrumarea lui Titus Munteanu, programul a fost reluat şi în 2003, dar producţia a mai rezistat la tv doar un an. În toamnă, Titus Munteanu a reluat „cursurile" şcolii, de data aceasta la TVR 2, dar emisiunea nu s-a mai numit „Şcoala vedetelor", ci „8 într-o barcă". Show-ul se difuzează încă pe micul ecran şi oferă şansa celor 10 concurenţi (8 titulari şi 2 rezerve) să înveţe, în mod gratuit, de la profesionişti, tot ceea ce este necesar pentru a deveni un artist complet: canto, dans, joc, actorie, punere în scenă, prezentare.