400 de morţi şi peste 7000 de răniţi în urma unui cutremur de 7,3 grade produs în Irak


    Cutremurul a produd distrugeri materiale considerabile Foto: Twitter
Cutremurul a produd distrugeri materiale considerabile Foto: Twitter

Un cutremur cu magnitudinea 7,3 s-a produs în Irak, la granița cu Iranul, producând moartea a cel puţin 400 de oameni şi rănirea altor 7000 de persoane. Oamenii au fost curpinşi de panică, iar pe străzi a domnit haosul.

Cel puțin 400 de oameni au murit și peste 7000 au fost răniţi, în zona de graniţă dintre Irak şi Iran, în urma unui cutremur cu magnitudinea 7,3 produs pe partea irakiană. Acolo au fost şi cele mai mari distrugeri. Cutremurul a fost resimtit si in Turcia, Israel si Kuweit şi a avut 145 de replici. Operaţiunile de salvare sunt în plină desfăşurare. Echipele de intervenţie ajung însă greu în zonele afectate, pentru că sunt regiuni muntoase greu accesibile. Organizaţiile neguvernamentale spun că cel puţin 70 de mii de oameni au ramas fără adăpost şi depind de ajutoarele guvernamentale.

Seismul a avut loc la o adâncime de 23 de kilometri şi a scos din case mii de oameni înspăimântaţi, potrivit Digi24. Până în acest moment nu se poate evalua cu exactitate cât de grave sunt paguble produse de seism. Alimentarea cu electricitate a fost întreruptă pe o rază de zeci de kilometri. 

Cutremurul s-a resimţit în teritoriile din Iran şi Irak, dar şi în cele aflate în Turcia şi Kuweit. Un român aflat în Irak, unde defăşoară mai multe proiecte umanitare, a trimis un mesaj celor de la Digi24, în care îi informează despre cele petrecute. „În această seară, la ora 20:27, aflându-mă în Irak, zona Erbil, am fost surprins de un cutremur de 7,6 grade. Pot să spun ca oamenii au ieșit din case, iar unii s-au speriat foarte tare. Intensitatea cutremurului - a durat aproximativ 2 minute. În această perioadă eu mă aflu în Irak pentru un proiect umanitar medical”, a scris tânărul.

În ultimele ore, au fost înregistrate 12 replici ale cutremurului iniţial, cu magnitudini între 3,6 şi 4,7 grade pe scara Richter.

oana roman si marius elisei
itisti specialisti it microsoft angajati birouri laptop
horoscop zilnic 1 martie jpeg
condimente jpeg
FotoJet jpg
antonia sexy jpg
Constantin Diță îl interpretează pe Giani din ”Las Fierbinți” jpeg
cub iuliana marciuc png
image
image
image
image
image
image
4 front doctorita spagara jpg
calendar ortodox 2022 27 ianuarie aducerea moastelor sfantului ioan gură de aur jpg
condimente jpeg
carduri energie scumpa jpg
Pomii înfloriţi şi gazonul proaspăt tuns o fac pe actriţă sp stea numai în curte jpeg
elevi jpeg