A încercat de şapte ori să moară. A opta oară a reuşit

Ultima actualizare:
Victima s-a aruncat  în gol de la 10 metri
Victima s-a aruncat în gol de la 10 metri

Trei ani a tot încercat să-şi ia zilele. N-a reuşit, deşi a insistat. De şapte ori! Abia a opta oară, un bărbatul din Buzău, a dat ochii cu moartea, aşa cum şi-a dorit.

Marian Baroianu (38 de ani), din Buzău, s-a luptat mult să încheie socotelile cu viaţa.

A reuşit din a opta încercare. El s-a aruncat în gol, joi după-amiază, de la balconul apartamentului său din cartierul Dorobanţi, situat la etajul patru. Nici de această dată n-a murit pe loc.

Abia sâmbătă şi-a dat duhul. Vecinii spun că omul a rămas cu traume psihice de la Revoluţie. Tată a doi copii, unul în clasa a treia şi celălalt într-a cincea, Marian Baroianu era operator şef de linie la fabrica de geamuri Gerom, iar soţia economist.

Cunoscuţii spun că omul avea o depresie care îl chinuia de peste 20 de ani şi care i se trage de la evenimentele de la Revoluţia din 1989.

"Era militar la Revoluţie şi ar fi fost prins într-o ambuscadă unde i-ar fi murit nişte colegi în faţa ochilor. Se plângea că a rămas cu o frică de la Revoluţie, pe care de atunci nu o mai putea controla", ne-a declarat Victor Mihalache (57 de ani), un vecin.


    Victima s-a aruncat  în gol de la 10 metri
Victima s-a aruncat în gol de la 10 metri

Medicii psihiatri spun că cine este stăpânit de gândul sinuciderii nu se opreşte până nu comite gestul fatal.

Istoricul tentativelor de suicid

Marian Baroianu a avut şapte tentative de suicid în ultimii trei ani.

De două ori a încercat să-şi taie gâtul, o dată a vrut să se arunce pe geamul spitalului în care era internat, în alte două rânduri a luat doze mari de medicamente ca să moară, apoi a şi-a tăiat venele, dar a fost salvat de fiecare dată.

În noiembrie 2010, a încercat să sară de la acelaşi etaj de la care s-a aruncat joi, dar atunci a fost salvat de tatăl său.

«Recordul» este zece tentative

Cauza principală pentru tentative şi sinucideri este depresia, şi nu sărăcia sau despărţirea de persoana iubită, spune dr. Doina Cosman, directorul executiv al Alianţei Române pentru Prevenţia Suicidului.

„Sunt multe cazuri de tentative multiple de suicid, de două, trei, cinci ori. Cei mai mulţi sunt depresivi: 15% dintre bolnavi se sinucid. Unul dintre ei a încercat de zece ori." În România, rata sinuciderilor este de 10,5 la 100.000 de locuitori, iar în Europa lituanienii deţin recordul, cu o rată de 28,4.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
plaja cipru jpg
image
image
image
image
image
image
Daci infatisati pe columna lui Traian foto wikimedia commons jpg
Castraveți din grădina lui Dragoș Pătraru Sursa Facebook
download jpg
hannah gutierrez X jpg
molly peggy profimedia jpg
micul dejun jpeg
WhatsApp Image 2024 04 16 at 14 46 35 (1) jpeg
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net