Andreea Ibacka a pregătit bouyourdi. Află rețeta! - FOTO
Escapada în Grecia a fost un bun prilej pentru Andreea Ibacka de a învăța rețete culinare noi. Astfel, soția lui Cabral, la întoarcerea în țară, a decis să pregătească o specialitate grecească.
Rețeta este simplă, dar perfectă pe această vreme caniculară.
"Nici nu știu ce să mai gătesc pe canicula asta. Tot salata de roșii cu brânză e cea mai inspirată masă. Dacă vrei însă să alternezi salata clasică, poți să prepari un fel nou de mâncare din aceleași ingrediente. Bouyourdi e un preparat grecesc delicios, un aperitiv făcut la cuptor din roșii, brânză sărată, ardei iute (sau chili), oregano și ulei de măsline. Și nici nu-i deloc greu de făcut", a spus Andreea Ibacka pe blog.
Iată rețeta!
Ingrediente:2-3 rosiibranza sarata (cea mai buna varianta e telemeaua de capra)2 ardei iuti (sau chili)oreganoulei de masline
Rosiile trebuie oparite circa un minut, apoi curatate de coaja, taiate rondele si asezate intr-un vas de yena sau de lut, potrivit pentru gatitul la cuptor. Deasupra lor se presara putina sare (optional, in functie de cat de sarata este branza), ardei iute taiat marunt si oregano. Rosiile se acopera cu felii de branza.
Urmeaza alt strat de rosii si alt strat de branza, pregatite la fel ca mai sus. La sfarsit se orneaza cu oregano, putin ardei iute si alte condimente dupa gust si se adauga un strop de ulei de maslineSe acopera vasul cu o folie de aluminiu si se baga la cuptor pentru aproximativ 20 minute la o temperatura de 200 de grade. Cand e gata, se lasa sa se raceasca circa 10 minute si se serveste cu paine.
P.S.: In plus, se poate adauga si ardei gras taiat marunt si busuioc, iar condimentele pentru barbeque puse peste rosii dau preparatului un gust savuros (pe incercate).Pofta buna!