Arestat pentru... furt de obiecte virtuale!

Ultima actualizare:

Este vorba, fără îndoială, de primul caz de acest fel din lume. Hackerul, al cărui nume nu a fost făcut public, accesase conturile a 284 de utilizatori ai RuneScape, un joc online de tip fantasy cu circa 100 de milioane de abonați în întreaga lume. În RuneScape, obiectivul jucătorilor este să adune cât mai multe „monede de aur”, cu care se pot „cumpăra” diferite obiecte virtuale, de la poțiuni magice la vrăji și arme. Însă pentru a aduna suficient aur și/sau abilități, jucătorii pot petrece chiar și ani de zile conectați la lumea virtuală din RuneScape.

Deși este, teoretic, împotriva regulilor, există o vastă piață neagră a obiectelor sau abilităților virtuale din aceste jocuri. Pasionații care nu sunt dispuși să piardă ore în șir pentru a aduna averi în RuneScape pot cumpăra, cu bani cât se poate de reali, diverse obiecte sau puteri. Recent, un cont al unui jucător de top a fost vândut pe site-ul de licitații eBay cu 50.000 de dolari.

Se pare că hackerul arestat nu voia să vândă conturile sparte, ci doar să își îmbunătățească scorul. RuneScape poate fi jucat de persoane cu vârsta de peste 13 ani, contra unui abonament lunar de 5,5 euro.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ianis Hagi Captura TV jpg
image
image
image
image
image
image
cartierul justitiei jpg
raisi elicopter prabusit jpg
tuneluri autostrada jpg
doctorul mircea beuran jpeg
alergii  jpg
protest INQUAM Photos  jpg
khamenei alegeri tw1 jpg
florentina jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net