Aşa i-a răspuns Dumnezeu Papei Benedict!

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Ca din senin, o furtună puternică s-a abătut asupra Vaticanului la doar câteva ore de la anunţul făcut de Papa Benedict al XVI-lea în faţa cardinalilor. În vârstă de 85 de ani, cel mai bătrân Papă din ultimii 300 de ani decidea să se retragă. La câteva ore, un semn din ceruri! Un fulger a izbit cu putere clopotniţa Bisericii Sf. Petru.

Decizia Papei Benedict al XVI-lea a căzut ca un trăsnet peste întreaga creştinătate. Câteva ore mai târziu, Vaticanul înlemnea, văzând cum cerurile se despică şi un fulger loveşte Biserica Sf. Petru. Acesta a fost răspunsul lui Dumnezeu? Un semn a fost, având în vedere profeţia din secolul XII a Sfântului Malachia cu privire la succesiunea Papilor.

Născut la Armagh, Irlanda, în 1094, Sf. Malachia a săvârşit nenumărate minuni şi a lăsat în urmă poate cea mai importantă profeţie din istoria creştinătăţii: succesiunea Papilor până la Sfârşitul Lumii. Lista e alcătuită din 112 motto-uri definitorii pentru fiecare pontif în parte, începând cu Celestino al II-lea (anul 1143). Profeţiile au fost publicate în cartea „Lignum Vitae" (sec. XVI) a istoricului benedictin Arnold Wion. Sf. Malachia şi-a prezis inclusiv moartea, la 2 noiembrie 1148. Conform profeţiei Papa Benedict este cel de al 111-lea papă, poreclit de Sf. Malachia „Gloria măslinului".

Teologii au descoperit că ordinul monahal benedictin a avut o grupare numită „olivetani", care aveau ca simbol ramura de măslin. În ceea ce-l priveşte pe Papa Ioan Paul al II-lea, Malachia l-a numit „Munca soarelui" datorită activităţii sale îndelungate şi intense, dar şi pentru că la naşterea sa şi la moartea sa au avut loc două eclipse solare.

După Papa Benedict, rămâne un singur papă pe listă: „Petru Romanul", cel de al 112-lea papă. „El va domni în cea mai grea perioadă a Bisericii Romane şi îşi va hrăni credincioşii în mijlocul multor suferinţe. După el, Temutul Judecător va judeca poporul său şi cetatea celor şapte coline va fi distrusă. Sfârşit", aşa se încheie profeţia.

- 107. Ioan al XXIII- lea (1958-1963) - "Păstor şi navigator" - 108. Paul al VI- lea (1963-1978) - "Floarea florilor" 0 109. Ioan Paul I (1978-1978) - "A semilunii" 0 110. Ioan Paul al II- lea (1978-2005) - "Munca soarelui"  - 111. Benedict al XVI- lea (2005) - "Gloria măslinului" 0 112. Petru Romanul... - Sfârşitul Lumii

*Notă: Sf. Malachia i-a denumit pe papii din profeţie folosindu-se de sintagme definitorii pentru cariera lor

simeon stalpnicul png

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
președintele iranian s a prăbușit cu elicopterul FOTO EPA jpg
image
image
image
image
image
image
Netanyahu jpg
statie metrou hongyancun jpg
4 front carburanti poza mare jpg
parfum pixabay jpg
apa marii jpg
vacanta plaja umbrele barci oameni in apa limpede png
miere jpg
img jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net