Aten┼úie! Circul─â bani fal┼či

simeon stalpnicul png

Ave┼úi grij─â ce b─âga┼úi ├«n portofel, pentru c─â s-ar putea s─â v─â trezi┼úi c─â banii pe care ├«i ave┼úi n-au nici o valoare, la propriu! Reporterii Click! au dovada. Un cititor ne-a adus la redac┼úie o bancnot─â de 100 de lei fals─â, primit─â de v├ónz─âtoarea unei cofet─ârii din Capital─â. Am ├«ncercat ┼či noi s─â o folosim ┼či, culmea, ne-am fi f─âcut lini┼čti┼úi cump─âr─âturile, pentru c─â nimeni nu a sesizat falsul grosolan.

A v├óndut dou─â pr─âjituri ┼či a primit ├«n schimb o bancnot─â de 100 de lei fals─â, la care, evident, a dat ┼či rest. Nu a observat c─â h├órtia nu avea nici o valoare.

V├ónz─âtoarea unei cofet─ârii din sectorul 1 a putut fi p─âc─âlit─â u┼čor, nu ├«ns─â ┼či ┼čeful ei, care, la sf├ór┼čitul zilei, c├ónd a f─âcut monetarul, ┼či-a dat seama c─â bancnota nu e autentic─â.

G├óndindu-se c─â ├«n situa┼úia lor s-ar putea afla ┼či al┼úii, au vrut s─â trag─â un semnal de alarm─â. A┼ča c─â au adus banii la redac┼úia Click!.

Dup─â ce am examinat-o atent, am dat-o pe m├óna unor profesioni┼čti. Poli┼úi┼čtii de la Brigada de Combatere a Crimei Organizate ┼či Antidrog Bucure┼čti au preluat h├órtia pentru expertiz─â.

ÔÇ×Cele mai multe bancnote rom├óne┼čti falsificate sunt cele de 100 ┼či de 500 de lei. Acestea sunt plasate, de regul─â, ├«n pie┼úe, t├órguri ┼či ├«n magazinele mici, de cartier. De obicei, falsificatorii sunt tineri, p├ón─â ├«n 30 de ani, care fie au mare nevoie de bani, fie sunt copii de bani gata, dornici de aventur─â. Ace┼čtia au diverse metode de falsificare, cea mai rudimentar─â fiind folosirea unei imprimante performante", ne-a spus Vasile Militaru, ofi┼úer la Crim─â Organizat─â.

Cite┼čte ┼či:Catanga: ┬źMenajera mi-a furat euro fal┼či┬╗5 milioane de euro fal┼či, printre florile din gr─âdin─âNati Meir pl─âtea dansatoarele cu euro-specimen

Experiment click!: Ne-am luat ┼úig─âri ┼či sendvi┼čuri cu milionul fals

├Änainte de a duce bancnota fals─â la Poli┼úie, am f─âcut un experiment. Mai exact, am plecat la cump─âr─âturi cu banii fal┼či. Ne-am oprit, mai ├«nt├ói, la un chio┼čc de ziare. V├ónz─âtoarea n-a b─âgat de seam─â c─â h├órtia de 100 de lei era fals─â.

simeon stalpnicul png

Am oprit-o ├«nainte s─â ne dea restul ┼či i-am spus c─â putea fi p─âc─âlit─â u┼čor. Apoi, am vrut s─â ne lu─âm un sendvi┼č. Am scos din nou bancnota ca s─â pl─âtim. Acela┼či rezultat: v├ónz─âtoarea s-a gr─âbit s─â ne dea restul.

Am mai ├«ncercat la un chio┼čc, unde v├ónz─âtorul a mai avut de-a face cu bani fal┼či. Cu toate acestea el a luat f─âr─â s─â clipeasc─â h├órtia de 100 de lei, pe care i-am dat-o.

În momentul în care le-am spus că banii cu care vroiam să plătim nu sunt adevăraţi, vânzătorii au rămas muţi de uimire. Abia atunci s-au uitat cu atenţie la hârtia pe care era cât pe ce să o încaseze.

V├ónz─âtoarea de la chio┼čc a vruts─â ne dea rest dup─â ce am cerut un pachet de ┼úig─âri

Am cump─ârat un sendvi┼č si urma s─â primim 94 de lei rest

Am cerut o revist─â, v├ónz─âtorul ne-a dat-o ┼či a luat banii f─âr─â s─â clipeasc─â

Am dus ┬źfalsul┬╗ la Poli┼úie

H├órtia de 100 de lei a ajuns ├«n final la Poli┼úie, unde speciali┼čtii de la Crim─â Organizat─â au preluat-o. Am ├«ntocmit un proces-verbal de predare-primire ┼či apoi o dovad─â. Poli┼úi┼čtii vor face o expertiz─â a bancnotei ┼či vor cerceta cazul.

image
5 carmen iohannis prima zi de scoala 4 jpg jpeg
Fulgy, fiul Vioricăi, s a certat cu vânzătoarele jpeg
alina ilan laufer jpeg
image png
https   www cancan ro wp content uploads 2022 06 A03I5577 scaled webp
plaje largite mamaia jpeg
BeFunky collage (40) jpg
Vladimir Putin FOTO AFP
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image
image
image
image
protest carburant 30 iunie 2022 (6) jpeg
William ┼či Harry
Vladimir Putin FOTO AFP
plaje largite mamaia jpeg
6 front masini electrice poza mare jpg
5 carmen iohannis prima zi de scoala 4 jpg jpeg