Bariton la Filarmonică, şofer de taxi, între repetiţii

Ultima actualizare:

Ilie Goleanu are 59 de ani şi trei decenii de cântat în Filarmonică. De aproape patru ani, bărbatul este şi şofer de taxi, în timpul liber.

„Am repetiţii cu Filarmonica de la ora 10.00 până la 14.00. Dimineaţa, mă trezesc la 8.00 şi ies în staţie. Când termin repetiţiile, mă duc să mănânc, mă mai odihnesc un pic, iar de la ora 16.00 şi până seara, şofez", povesteşte Ilie.

Bărbatul spune că s-a simţit nevoit să îşi ia un al doilea job, în momentul în care soţia lui a intrat la pensie pe caz de boală.

„Am mai fost şofer de taxi la începutul anilor ‘90. Acum patru ani, soţia mea s-a îmbolnăvit. Primeşte pensie 600 de lei pe lună. Atunci, m-am gândit că trebuia să fac ceva să îmi susţin familia şi m-am apucat de taxi", mărturiseşte acesta.

După 30 de ani de când este angajat al Filarmonicii, Goleanu are un salariu de 1.100 de RON. Din taximetrie, spune el, câştigă puţin mai mult. Bărbatul spune că nu ar renunţa la muzică pentru nimic în lumea asta. Pentru ca să poată frecventa turneele, Ilie a schimbat firma de taxi.

„Eu fac taxi cu maşina mea, sunt persoană fizică autorizată şi plătesc 150 de lei pentru staţie. Când eram la prima mea firmă, trebuia să plătesc şi când plecam în turnee. Acum, fac o simplă cerere de concediu şi pot să îmi văd de treburi", a explicat acesta. Ilie este căsătorit de 36 de ani şi spune că îşi iubeşte nevasta ca în prima zi.

Are doi copii şi trei nepoţi. „Cu ambele venituri, pot să îi ajut şi pe ei. Îmi permit să îmi răsfăţ nepoţii", spune el. Cei mai fericiţi de al doilea job al lui Ilie sunt colegii lui, care profită de faptul că au un şofer profesionist printre ei, cu orice ocazie.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Homo erectus – primii hominini care au depășit „rubiconul cerebral” jpeg
image
image
image
image
image
image
insula capri jpeg
pomi fructiferi jpg
4 front carburanti caseta jpg
fiat topolino jpg
batic dacic pe Columna 640x370 jpg
sat pixabay jpg
nava de croaziera foto pixabay
West Side Flower Fest 2 1 scaled jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net