Cerşetor bogat, medic sărac

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Oamenii străzii o duc mai bine decât medicii. Ei nu duc grija zilei de mâine, chiar dacă nu pun osul la muncă.

Mirela Georgescu (24 de ani), din Craiova, care stă în fiecare zi la colţ de stradă, spune că adună într-o zi câte 40 de lei.

Mai mult decât suficient pentru un meniu variat şi, eventual, câte ceva nou pentru garderobă. „Iau banii ăştia în şapte ore, cum ar veni cât o zi de muncă.Numai că eu nu fac nimic. Îmi ajunge să mănânc copănele, mâncare caldă şi bună de la autoservire şi chiar să mai iau o haină pe mine", ne-a mărturisit tânăra.

Nici Costel Camen nu duce grija zilei de mâine.„Fac 10 lei în vreo trei ore. Îmi merge bine şi nu am răbdat până acum. Un colţ de pâine cu o felie de salam, şi tot am ce băga în stomac", spune bătrânul de 62 de ani care, la sfârşit de lună, numără vreo 900 de lei.

simeon stalpnicul png

La câteva străzi mai departe, Alina Stoenac, rezident la Spitalul Nr. 1 din Craiova, spune că salariul ei de bază nu depăşeşte 800 de lei.

„Abia ne ajunge să ne întreţinem familia. Nici nu vreau să mă gândesc ce voi face luna viitoare, când vor scădea salariile. O să plec din ţară, altă soluţie nu am", a spus medicul rezident, care recunoaşte că în această perioadă a strâns cureaua.

„Cu aceşti bani asigur strictul necesar familiei, nu mai mă gândesc la alte lucruri. Învăţăm atâţia ani şi facem atâtea gărzi, pentru un salariu ruşinos", a adăugat tânăra.

Colega sa, Alina Ciciulin, este la fel de nemulţumită. „Nu este normal ca salariul de bază să fie 800 de lei şi să mai scadă, pe deasupra", a spus medicul.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
profimedia 0891639079 jpg
image
image
image
image
image
image
restaurant jpg
loto
Banner Grecia
palatul de la Potlogi jpeg
index webp
imparat jpg
Restaurant nota de plata FOTO Shutterstock jpg
bucuresti casa poporului pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net