Creşte curcani gigant de 30 de kilograme
"Curcanul este pasărea cel mai greu de crescut. Are nevoie de un nivel mai mare de temperatură. În primele patru-cinci zile trebuie să ai grijă de pui, la fel ca de copiii mici", a explicat pentru Click! Aurel Vieru.
Suceveanul cumpără anual puii din Franţa, ţara lor de origine, pe care îi aduce în Bucovina. Numai anul acesta a crescut 8.000 de curcani, din care a şi vândut 7.000.
Fiecare kilogram "de curcă" se vinde cu 10 lei. Fermierul spune că păsarile lui ating la maturitate şi 30 de kilograme. Curcile mănâncă, fiecare, până la 450 de grame de furaj concentrat pe zi, iar carne lor este mai sănătoasă decât cea de pui fiindcă are puţin colesterol.
Specialiştii susţin că cei care vor să ţină cură de slăbire pot consuma fără grijă curcan, mai ales făcut la grătar sau fier.