Cutremur de 7,7 grade pe scara Richter, în vestul Canadei. Alerta de tsunami a fost ridicată

Ultima actualizare:

    Cutremurul s-a înregistrat în jurul orei 13.00, în zona Vrancea. (Foto: Marian Vilău)
Cutremurul s-a înregistrat în jurul orei 13.00, în zona Vrancea. (Foto: Marian Vilău)

Un cutremur cu magnitudinea de 7,7 grade pe scara Richter s-a produs în vestul Canadei, în largul oceanului, la ora 03.04 GMT (ora României 05.04).

UPDATE 14.30. Centrul de alertă în caz de tsunami în Pacific a anunţat că ameninţarea de tsunami pentru Hawaii nu mai este valabilă.

UPDATE 11:50. Valul tsunami provocat de cutremurul din Canada a ajuns în Hawaii (Statele Unite), în noaptea de sâmbătă spre duminică (duminică, ora României). Unele valuri au atins înălţimea de un metru.

UPDATE 11.00. Cel puţin trei valuri seismice au lovit coasta provinciei canadiene British Columbia, fără a fi înregistrate victime sau pagube materiale. Potrivit autorităţilor americane, în zonele evacuate din Hawaii trăiesc circa 80.000 de persoane. S-au inregistrat unele ambuteiaje în timpului procesului de evacuare, dar acesta continuă fără alte mari probleme.

Seismul în regiunea arhipelagului Haida Gwaii (fostele insule ale Reginei-Charlotte). Acesta a fost resimţit în partea de nord a provinciei British Columbia, inclusiv în Prince Rupert, Quesnel şi Houston.

Potrivit institutului american de geofizică USGS, epicentrul cutremurului a fost localizat la 139 de kilometri sud de oraşul Masset.

simeon stalpnicul png

În urma cutremurului, un tsunami ameninţă coasta Canadei, arhipelagul Hawaii şi statul american Alaska. Acesta urma să ajungă pe coastele insulelor duminică, la ora 08.28 GMT (10.28, ora României). Mai multe localităţi au fost evacuate.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Record peste Arad 3 jpg
image
image
image
image
image
image
SpotPolarBearHiddenAmongPandasOpticalIllusionIQTest jpg
loto jpeg
YXNoPTM0MmQ5ZWI3MGQ5YThkYTRlNjk2MmZjMjYxMTU2ZDQ1 thumb jpg
castraveti png
lumina sfanta de paste jpeg
tunelul daniela jpg
vreme furtuna png
reallygreatsite com 8 2 1536x864 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net