Doliu în lumea televiziunii! A murit unul dintre cei mai mari realizatori TV ai României

A murit Florentina Satmari. A fost unul din marii oameni de televiziune ai ţării, promotoare a folclorului naţional şi sprijinitoare a multor generaţii de rapsozi.

Florentina Satmari a fost unul dintre cei mai mari realizatori de televiziune Foto: Facebook
Florentina Satmari a fost unul dintre cei mai mari realizatori de televiziune Foto: Facebook

A murit Florentina Satmari

„Ne-a părăsit MAMUCA. Florentina Satmari, unul dintre marii profesioniști ai Televiziunii Romane, cea care a format zeci și sute de artiști, dându-le aripi în lumea cântului! Cu mare durere în suflet, vă spun drum lin către stele, Mămuca. Odihnă în lumină, aplauze și flori", a transmis pe Facebook cântăreaţa de muzică populară Matilda Pascal Cojocarita. 

Potrivit televiziunii naționale, Florentina Satmari a fost unul din marile numele ale Televiziunii Române, recunoscută pentru munca pe care a depus-o la emisiuni de folclor, divertisment şi festivaluri. Numele ei este legat de organizarea Festivalurilor: “Crizantema de Aur” de la Târgovişte şi “Maria Tănase” de la Craiova, a Festivalului “Callatis”, dar şi a multor emisiunii TV, scrie Antena3.

Cine a fost Florentina Satmari

De-a lungul vremii Florentina Satmari a lansat mulţi dintre artiştii din muzica populară de azi. Absolventă a Conservatorului de Muzică “Ciprian Porumbescu”, secţia canto clasic, Florentina Satmari a realizat la TVR emisiuni de muzică populară sub îndrumarea marelui om de televiziune Tudor Vornicu.

 De-a lungul timpului a realizat mii de producții de televiziune, în special de muzică populară, fiindu-i tributari mai toți artiștii din garda veche a foclorului românesc. În ultimii ani, Florentina Satmari a realizat gale publice și filme biografice dedicate unor personalități ale muzicii populare, amintim ”Omule, cântecul meu” (Ion Dolănescu), ”Hai neică prin Teleorman” (Floarea Calotă) ori ”Roata Vieții” (Maria Dragomiroiu).

Gică Petrescu, Ioana Radu și Maria Dragomiroiu sunt mari artiști ce au cunoscut consacrarea grație Florentinei Satmari.

Ce a transmis Maria Dragomiroiu 

Florentina Satmari a murit! A plecat dintre noi doamna Florentina Satmari, acest mare profesionist al Televiziunii Române. În emisiuni de mare profesionalism, cu o intuiție extraordinară,a dat aripi multor interpreți din toate zonele folclorice. Toți au devenit interpreți consacrați și iubiți de marele public. Mă număr și eu printre acești interpreți și nu voi uita niciodată acest lucru, mă voi ruga bunului Dumnezeu să o odihnească în pace și liniște! Viața este așa de scurtă, ea este formată doar din trăiri și amintiri!”, a transmis Maria Dragomiroiu, buna prietenă a Florentinei Satmari.

 "Toţi suntem datori cu o moarte", spunea Florentina Satmari

Iată de declara Florentina Satmari despre medicul Alexandru Pesamosca, pe care l-a iubit necondiționat și i-a apreciat devotamentul și implicarea în viețile copiilor, pe care de cele mai multe ori reușea să le redea viața.

Deşi ştia că Pesamosca era bolnav, vestea morţii acestuia a luat-o prin surprindere pe realizatoarea emisiunii ”Să v-amintiţi duminica”, de la Naţional TV. „Vestea morţii lui m-a lovit ca un trăsnet. Toţi suntem datori cu o moarte, dar nu mi-a venit să cred. Un om ca el se naşte la un milion de ani”, spunea Florentina Satmari acum 13 ani, potrivit libertatea.ro

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Persoană care trimite mesaje pe Whatsapp Foto Pixabay
image
image
image
image
image
image
Thassos, Grecia FOTO Shutterstock
prosoape jpeg
christian al VII lea jpeg
camera hotel png
Pestera Craniilor png
soferii in masina webp
Brezoi poza mare jpg
lacat bucatarie roman marea britanie 67958100 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net