El este Omul-supersonic

Ultima actualizare:

El va deveni prima persoană din lume al cărei corp va depăşi viteza sunetului.

Austriacul de 40 de ani, ale cărui porecle sunt "Felix fără frică" şi "Zeul cerurilor", va urca într-o capsulă ridicată de un balon cu heliu până în staturile superioare ale stratosferei, la o înălţime de cel puţin 36.000 de m deasupra nivelului mării, protejat de un costum presurizat, asemănător costumelor spaţiale.

"Această misiune este un pas făcut în necunoscut. Nimeni nu poate anticipa cu exactitate cum va reacţiona corpul uman în tranziţia către vitezele supersonice pe care acesta le va atinge. Însă, cumva trebuie să aflăm acest lucru. Astronauţii şi piloţii trebuie să ştie cum se pot catapulta la aceste altitudini în caz de urgenţă în cadrul viitoarelor programe aerospaţiale pe care le vor întreprinde", spune Baumgartner.

Fişa tehnică:

- Aripă triunghiulară aerodinamică- Fibră de carbon - Anvergură de 1,80 m- Costum presurizat, termodinamic- Cost costum: 900 de euro- Va mai purta: cască, paraşută, platoşă şi un motor - rachetă - Va fi monitorizat pe parcursul întregii misiuni- În picaj va depăşi Mach 1.0 - adică 1224 Km/h- Temperatura la 36.000 de m deasupra pământului: - 65°C

A sărit de pe cele mai înalte turnuri

Felix Baumgartner a sărit de pe mai multe turnuri din lume. El a fost chiar reţinut de poliţie fiindcă s-a căţărat pe anumite monumente sacre.

image

RECORDURILE AŞTEPTATE DE LA PROIECT:

-Doborârea recordului altitudinii unui balon cu echipaj: 36.000 m (Record curent: 34.667 m)- Doborârea recordului altitudinii pentru săritură: 36.000 m (Record curent: 31.333 m)- Doborârea recordului de viteză la coborâre: 1224 km/h (Record curent: 1000 km/h)- Doborârea recordului timpului de zbor în gol: 5,35 minute (Record curent: 4,36 minute)

image

Yves Rossy, primul om zburător

Fost pilot militar, şi actual angajat al companiei aviatice Swiss Air, Yves Rossy, în vârstă de 50 de ani, a devenit în 2004 primul om care a zburat ataşat direct de un aparat de zbor. Cu trei luni în urmă a eşuat în tentativa de a zbura din Africa de Nord în Europa, traversând Strâmtoarea Gibraltar.

El a fost obligat să aterizeze în apă, la câteva minute după ce s-a lansat de la bordul avionului. În zborul său, Rossy a utilizat o aripă de aproximativ 55 de kilograme dotată cu patru turbine simple cu reacţie.

image

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Prințul William, Prințul Harry, Kate Middleton, Meghan Markle  sursa   GettyImages jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
padure jpg
avocat batut fosta iubita iasi dinu serban gabriela bordica jpg
roman accident italia jpg
image png
roses 7115979 1280 jpg
bataia pantelimon sambata jpg
MC0xLmpwZyZoYXNoPTAzNDk4ZmYwNWM4Y2U4YTRmODk3ZDAzNzM0OGMxMjFj jpg
alimente antiindflamatoare jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net