EXCLUSIV! MasterChef-ul arab şi-a făcut restaurant de 45.000 €
A trecut mai bine de un an de când a participat la „MasterChef", dar nu a stat degeaba. În acest timp, Mehrzad Moghazehi a muncit din greu pentru a deschide primul restaurant cu specific iranian, într-un mall din Ploieşti. Investiţia l-a costat 45.000 de euro, echivalentul a două garsoniere.
De când se ştie, Mehrzad Moghazehi (33 de ani) a fost pasionat de bucătărie, iar primele reţete le-a învăţat de la mama lui, în copilărie. În urmă cu 22 de ani, iranianul şi familia lui s-au stabilit în România, la Ploieşti, iar în perioada liceului a început să gătească cu adevărat. „Eu am făcut liceul la Bucureşti şi am stat singur în perioada aceea, aşa că am fost nevoit să învăţ să gătesc", a povestit acesta. Acum doi ani, Mehrzad s-a înscris la „MasterChef", concursul care i-a adus şi celebritatea. Nu a câştigat, dar a continuat să creadă în visul lui, acela de a-şi deschide propriul restaurant. De o lună, iranianul a devenit patronul primului local iranian dintr-un mall, în Ploieşti.
Alături de asociatul lui, Mehrzad a investit 45.000 de euro în „Food of Persia", dar nu va renunţa nici la studioul de gătit pe care îl are în Capitală, alături de Alex Cîrţu şi Petru Buiuca, primul „MasterChef" din România. „Am investit aici tot ce am câştigat în ultimii ani. Cu banii ăştia ne cumpăram câte o garsonieră în Ploieşti. Nu voi renunţa însă nici la «HOT». În ultima lună am fost foarte ocupat cu deschiderea restaurantului meu, dar, aşa cum am stabilit încă de la început, voi găti acolo opt zile pe lună", a declarat acesta.
Mehrzad are aşteptări mari de la afacerea asta, cu atât mai mult cu cât a pus mult suflet în ea. Meniul este conceput de el şi gândit astfel încât oricine să poată descoperi secretele Persiei.
Meniul, inspirat din bucătăria orientală
„Mă aştept să avem succes pentru că facem mâncare bună şi sănătoasă. Meniul e făcut de mine şi pot spune că e o fuziune între gustul românesc şi cel oriental", a spus Mehrzad Moghazehi. Şi, dacă ne luăm după preţuri, putem spune că oricine poate trece liniştit pragul restaurantului său. O supă de linte costă 7 lei, o salată de linte tot atât, o porţie de spaghete cu carne de vită 17 lei, puiul Teheran 13 lei, meniul Kebab 12 lei, humusul 7 lei, salata de vinete iraniană tot atât, iar deserturile variază între 5 lei (Shole zard - specific Iranian) şi 14 lei (cheese- cake) porţia. Cel mai scump fel de mâncare sunt cotletele de berbecuţ cu orez basmati şi salată (45 de lei).
Meniul Kebab costă 12 lei
Cotletele de berbecuţ costă 45 de lei
Alex Cîrţu are studio de gătit
În urmă cu patru luni, Alex Cîrţu a dechis alături de Mehrzad şi Petru Buiuca, câştigătorul „MasterChef", primul studio de gătit din România. În prezent, Alex este cel care se ocupă de managementul acestui local şi găteşte în fiecare zi pentru clienţii care îi trec pragul. În paralel, fostul concurent „MasterChef" găteşte la diferite evenimente culinare, atât pentru oameni de rând, cât şi pentru personalităţi din România şi de peste hotare.
Petru Buiuca, la restaurantul lui Gheorghe Hagi
De când a câştigat „MasterChef", viaţa lui Petru s-a schimbat peste noapte. Tânărul de 24 de ani a început să fie căutat pentru talentul lui şi, uşor, uşor, şi-a făcut un nume în domeniul culinar. În anul care a trecut de când a luat marele trofeu, acesta şi-a deschis un studio de gătit, s-a implicat în redeschiderea restaurantului lui Gheorghe Hagi din Constanţa şi a devenit imaginea unui lanţ de supermarketuri din ţară.
FOTO Eliminare surpriză la Masterchef! Un celebru cântăreţ a părăsit concursul!
EXCLUSIV Un «MasterChef» iubeşte cu foc o concurentă «TopChef»