Act sexual satisfăcător. Are legătură cu felul în care se tratează partenerii, cu preludiul?

10 august 2020
article img
Fiecare cuplu are propriile obiceiuri și își găsește dinamica proprie în ceea ce privește preludiul și actul sexualfoto: 123RF

Preludiu face sexul mai bun pentru persoanele implicate, dar îmbunătăţeşte şi relaţia în afara dormitorului. Preludiul ajută la menţinerea intimităţii, atât fizice cât şi emoţionale.

Actul sexual satisfăcător are legătură cu felul în care se tratează partenerii, cu preludiul? Sunt persoane care nu pot concepe o partidă de sex fără preludiu, în timp ce altele nu îi văd rostul și trec direct la actul sexual. Depinde de la om la om și de la moment la moment dacă preludiul este binevenit sau nu. Aceeași persoană poate să aibă dorințe diferite la momente diferite, într-o zi să își dorească sex cu preludiu, în altă zi să simtă nevoia doar de actul sexual în sine. 

Dacă ești la început de relație, e posibil ca lucrurile să nu iasă bine din prima, însă partenerii trebuie să fie conștienți că fiecare persoană este unică. Faptul că partenerilor anteriori le plăceau anumite lucruri nu este o garanție că și celor actuali le vor plăcea aceleași lucruri. Comunicare în ceea ce privește viața sexuală a cuplului este vitală pentru evitarea tensiunilor, a neînțelegerilor și a conflictelor. 

Fiecare cuplu are propriile obiceiuri și își găsește dinamica proprie în ceea ce privește preludiul și actul sexual. Într-o relație sănătoasă, important este ca fiecare membru al cuplului să afle ce anume îi place partenerului și să se străduiască să îi ofere, atâta vreme cât amândoi se simt confortabil, înțeleși și împliniți.